MEB BU DERS İÇİN HAREKETE GEÇECEK Mİ ?

MEB BU DERS İÇİN HAREKETE GEÇECEK Mİ ?

"Türkiye’nin 2023 Hedeflerinden Biri de Bilişimde Tüketen Değil Üreten Ülke Olmaktır" diyen Cumhurbaşkanlığı Resmi Hesabına MEB uyacak mı ? "

 "Türkiye’nin 2023 Hedeflerinden Biri de Bilişimde Tüketen Değil Üreten Ülke Olmaktır" diyen Erdoğan bunu hayata geçirebilecek kararların alınmasını sağlayabilir mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Turkcell’in kuruluşunun 20. yılı dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı. Burada bilişim alanında rekabete değinen Erdoğan, katma değeri en yüksek bilgi ve teknoloji üretimine yoğunlaşmak zorundayız dedi. Peki nasıl olacak çocukların ellerine tablet tutuşturarak değil herhalde?

Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri ise Cumhurbaşkanının verdiği mesajları önemli bularak harekete geçilmesi gerektiğini söylediler. Bu çağda çocuklara hala bilgisayar bilimi eğitimlerinin küçük yaşlardan itibaren verilemediği; donanım, yazılım ve dijital okuryazarlık eğitimi verilmeden ülkemizde teknoloji üretiminin gerçekleşmesinin ise imkansız olduğu söylendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri bilişim derslerinin her kademede zorunlu olması için yetkili kurumları artık Sayın Cumhurbaşkanımız harekete geçirmelidir dediler.

İngiltere'de bu yıl 5 yaşındaki çocuklara bile okullarda programlama eğitimi verilirken neden bizim ülkemizde her kademede bilişim dersi yok? Afedersiniz bizim çocukların neyi eksik?

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.