MEB, bu yasağa artık son vermeli

MEB, bu yasağa artık son vermeli

Eğitim-Bir-Sen 29. Başkanlar Kurulu Toplantısı'nın açılışında konuşan Gündoğdu, önemli konulara değindi.

 Bakanlık Öğrencilerin Özgür İradelerine ve Dini Hayatlarına Müdahale Niteliği Taşıyan Yasağa Son Vermelidir

 
Türkiye'de yıllardır kadınlara ve kız öğrencilere yönelik uygulanan kılık ve kıyafet dayatmalarının Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen'in gerçekleştirdiği eylem ve etkinliklerden sonra başlattığı ‘kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için 10 milyon imza' kampanyasında toplanan 12 milyon 300 bin imza ve sonrasında ortaya koydukları sivil itaatsizlik neticesinde kamuda çalışan kadınlara yönelik ‘başı açık' dayatmasının ortadan kaldırıldığını ve kadının kamu hizmetlerine katılımında önemli bir eşiğin aşıldığını vurgulayan Gündoğdu, şöyle devam etti: “Ama ne yazık ki aynı ibare, imam hatip okulları dışındaki örgün eğitim kurumlarında geçerliliğini, öğrencilerin kılık ve kıyafet yönetmeliğinde yerini korumaktadır.
 
Milli Eğitim Bakanlığı, darbe dönemlerinin dayatması olan bu ibareyi yönetmelikte çıkarmalı, öğrencilerin özgür iradelerine ve dini hayatlarına müdahale niteliği taşıyan bu yasağa son vermelidir. Ders merkezli değil, insan merkezli özgürlüğe geçmemiz lazım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.