MEB, Danıştay İDDK kararına uymuyor, iller savunmada kullanıyor

MEB, Danıştay İDDK kararına uymuyor, iller savunmada kullanıyor

Okul müdürleri ve müdür yardımcılarının görevlendirmeleri ile ilgili 10 Haziran 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğe açılan davada Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, (YD İtiraz No:2014/11151) eğitim kurumu yöneticilerinin görevlendirilmelerine ilişkin Yönetmeliğin bazı hükümleri hakkında yürütmenin durdurulması kararı vermiştir. Bu karar bu güne kadar uygulanmamıştır. Hatta görevleri son bulan bu yöneticiler okul yöneticiliği sınavına bile müracaat ettirilmemişlerdir.

Söz konusu MEB tarafından uygulanmayan Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, (YD İtiraz No:2014/11151) karar;

A- Müdürlük görev süresinin uzatılmasına ilişkin değerlendirme sürecinde ilçe milli eğitim müdürü, eğitim kurumundan sorumlu şube müdürü ve insan kaynaklarından sorumlu şube müdürünün, değerlendireceği okul müdürü ile en az altı ay süreyle çalışmış olması gerektiği,

B- Müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmelerinin sadece okul müdürünün teklifi üzerine yapılmasının doğru olmadığı, duyuru ve değerlendirme ölçütleri konularak yapılması gerektiği yönünde olmasına karşılık Milli Eğitim Bakanlığı bu Danıştay kararına uymamıştır. Bu karar gereğince 6 aydan eksik çalışan yetkililerin vermiş olduğu puanlar iptal edilerek diğer puanlar yüz üzerinde değerlendirilip geçer puanı alanların görevine devam etmesi geçer puanı almayanların ise görevine son verilmesi gerekmektedir. Ayrıca görevden alına tüm müdür yardımcıların göreve iade edilmesi gerekmektedir.

Bu karar MEB tarafından uygulanmıyor iken Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, (YD İtiraz No:2014/11151) karar

illerde il milli eğitim müdürlükleri tarafından mahkemelere savunma olarak sunuluyor ve bu karar savunularak davalar kazanılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.