MEB'DE FETÖ VE PKK OPERASYONLARININ RAKAMLARI AÇIKLANDI

MEB'DE FETÖ VE PKK OPERASYONLARININ RAKAMLARI AÇIKLANDI

MEB'DE FETÖ VE PKK OPERASYONLARININ RAKAMLARI AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz’ın açıklamalarına göre, 20 Ekim 2016 tarihi itibariyle, Milli Eğitim Bakanlığından 28.163 kişi ihraç edilirken, 20.088 personel açığa alındığı ve FETÖ ile alakası olmadığı tespit edilen 5.078 personel ise işe geri döndü.

Bakan Yılmaz, 2010 yılında KPSS sınavında  usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılıklarından Milli Eğitim Bakanlığına ismi bildirenlerin bakanlıkla ilişiklerinin kesildiğini de hatırlattı. Yılmaz, bundan sonra da yargı ya da Cumhuriyet Savcıları tarafından kendilerine ulaştırılan bilgiler doğrultusunda gereğini yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, savcılıklardan gelen yeni bilgiler çerçevesinde rakamların değişebileceğini belirterek, savcılığın ifadeleri ve yeni bulunan delillerle kendilerine gelen yeni isimler olduğunda bu sayının artabileceğine işaret etti. Bakan Yılmaz, kişilerin bu yapıyla alakası olmadığı tespit edildiğinde de iade edebildiklerini kaydetti. Halen 193 Bakanlık personelinin gözaltında olduğunu, 2.829 kişinin tutuklandığını ve kontrol şartıyla serbest kalan personel sayısının 2 bin 648 olduğunu açıklayan Bakan Yılmaz, ihraç edilip firarda olan personel sayısının ise 325 kişi olduğunu hatırlattı.

Ayrıca görevden uzaklaştırılan 10.877 öğretmenin bölücü terör örgütüyle alakası olup olmadığının araştırıldığını, bunlardan da 424'ünün iade edildiğini de sözlerine ekledi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.