MEB DEMOKRASİ SINAVI VERECEK

MEB DEMOKRASİ SINAVI VERECEK

MEB taşra teşkilatı yer değiştirme yönetmeliğiyle ilgili tartışmalar 22 Ağustos 2013 den sonra daha da alevlenerek devam etmektedir. MEB yanlışa, yanlışla cevap vermeyi çok seviyor. Rotasyonun bu yıl ertelenmesinin UEYDER yöneticileri tarafından dava konusu edilmesiyle birlikte MEB’in tutumu merak edilmektedir.

 Dava kendi içinde bir bütündür. Sonraki yapılacak hiçbir hukuki değişiklik bir önceki hukuki uygulamayı yok sayamaz. Uygulama dönemindeki mevzuat ne emrediyorsa o olduğu gibi uygulanmak durumundadır. Dava tarihinde mevzuat geçerli olduğuna göre de bu şekliyle uygulanmak durumundadır.

Yapılacak her türlü yanlış uygulamada Hukuk ile bunun takibi yapılacaktır. Görüldüğü üzere bugün 30 Eylül 2013 de Sn Başbakanımız Demokrasiyi bir adım daha öne götürdü. Böyle bir durum söz konusu iken MEB de hukuk yok sayılamaz. Önümüzde bilindiği üzere birde seçim var. Bu seçimde UEYDER ailesi ve MEB Taşra çalışanları özelliklede 3.4.ve5. hizmet bölgelerinde çalışanların aileleri ve yakınları inatla beklemektedirler. MEB DEMOKRASİ SINAVI VERECEK. Bu ülkede hukukun mu? Yoksa hukuksuzluğun mu? Öne çıktığı görülecek.

Ayrıca mahkeme kararlarını (Danıştay içtihatları) geçersiz kılacak her türlü iş ve işlemlerde kusur sayılmaktadır. Yani uygulamayan her idareciye Hapis yolu da görünmektedir.

 

Erzurum il müdürünün kazandığı dava sonuçlarında o günkü Genel Müdür Remzi Kaya ve Gn.Mdr Yrd. Bekir Erdoğan’ın hapis cezası almaları, Yalova Termal İlçe Milli Eğitim Müdürünün davalarının sonuçları ortadadır. Aynı işlemin sonucunda ceza tekrarlanacağı ve erteleme olmadan uygulanacağı da ortadadır. Dolayısıyla hukuksuzluğa kimse cesaret de edemez. Etmemelidir.

 

Kur’an-ı kerimde ve hadis-i şeriflerde, işlerin ehli olana yani layık olduğu kimselere verilmesi emrediliyor. Görev yerlerinin emanet olduğu, bu emanetlere riayet edilmesi, uyulması emredilmektedir. Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(
Allah size, mutlaka emanetleri [işleri] ehli olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle davranmanızı emreder.)[Nisa 58]

Aynı zamanda her Cuma hutbesindeMuhakkak ki Allah, adaleti, ihsanı ve akrabaya vermeyi emrediyor… ADÂLET: Her şeyi yerli yerine koymak demektir. Zulmün zıddıdır. Her hakkın başı, Allah hakkı olduğundan ona ortak koşmamak, tevhide iman etmek esastır.

Yapılan yanlıştan bir şeklide dönülecektir. Sn Başbakanımıza bu durum ilgililer tarafından (Sn Bakan ve Sn Müsteşar) tarafından mutlaka uygun şekilde anlatılmalıdır. Bizim Başbakanımızın bu durumu anlayacağı ve bizim haklılığımızı mutlaka görecektir. Biz kendisinden eminiz.

MEB önümüzdeki zamanda Şube Müdürlerini atamaya hazırlanıyor. ANCAK Dava konusu bu atamaların da önünü kesmiştir. Sonradan telafi mümkün olmayan durumlar söz konusu olabilir bu nedenle (Rotasyon Dönemindeki Rotasyona Tabi Bölgelere ve Yerlere) Atamanın yapılmaması gereği ortadadır.    

Bu nedenlerle önümüzdeki aylarda rotasyon uygulanabilir.  Uygulamalardan sonrada Yazılı sınavı kazananlar arasından Şube Müdürlüğüne yeni atamalar yapılabilir. Aslında Dava MEB inde elini kolunu rahatlatmıştır.

Bu arada MEB’in Yönetmelikte değişiklik sinyali vermiştir. Umarız bu değişiklikte Hizmet Süresi ile de ilgili olarak hizmet bölgelerinde hizmet yılından fazlasını bir üst bölgede geçirilmiş sayılır.Kaldı ki rotasyona tabi Emniyet, Kaymakamlık, TSK ve diğer görevlerde bu böyledir.

MEB, biz Taşra Eğitim Yöneticilerin (İlçe Milli Eğitim Müdürü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve İl/İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü) özlük hakları açısından Ek Göstergenin 3600’e çıkarılması çalışmaları içinde Maliye Bakanlığına teklifin mutlaka yapılması gerekir.

Sn Bakanımızın ve Sn Müsteşarımız yaptığı güzel çalışmaları (Özellikle Eş Durumu Atamalarındaki Gayretleri) göz ardı etmemek gerekir.

                                                                                                          UEYDER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.