MEB'den Anaokullarda Müzik Eğitimi Projesi

MEB'den Anaokullarda Müzik Eğitimi Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı, Eczacıbaşı Hijyen Projesi ile Anaokullarında Müzik Eğitimi Projesi'ni hayata geçiriyor.

 Milli Eğitim Bakanlığı ve Eczacıbaşı Holding iş birliğiyle yatılı bölge okullarında yürütülen Eczacıbaşı Hijyen Projesi ile Anaokullarında Müzik Eğitimi Projesi İstanbul'da düzenlenen törenle start aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, yatılı bölge ortaokullarının fiziki şartlarının iyileştirilmesi hedefi ve Eczacıbaşı Holding'in desteği ile 2007 yılında başlattığı projeyi beş yıl uzatma kararı aldı. Böylece 25 yeni okulun eklenmesiyle projeden faydalanan okul sayısı 60'a ulaşmış olacak.

İstanbul Modern'de MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık ve Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı'nın katılımıyla gerçekleştirilen imza töreninde anaokullarında müzik eğitimini hedefleyen Dans Eden Notalar projesinin de ilk adımı atıldı.

Çocuklarda müzik sevgisini uyandırmak, müzik becerilerini destekleyecek deneyimler sunmak amacıyla başlatılan Dans Eden Notalar projesiyle 2015 yılında 10 pilot okuldaki 60 öğretmene, müzik öğretiminde yeterliliği artırmaya yönelik eğitimler verilecek. Eğitimler Orff yaklaşımıyla gerçekleştirilecek ve eğitim sonunda öğretmenlerin görev yaptığı anaokullarına, uygulamayı kendi okullarında başlatabilmeleri için gereksinim duyacakları Orff enstrümanları sağlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.