MEB'den Ankara sahaflarında mühürlü kitap avı

MEB'den Ankara sahaflarında mühürlü kitap avı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, okul kitaplıklarına kayıtlı ama sahaflara satılan, kurum mührünü taşıyan kitapların geri alınması talimatını verdi. Bakanlığın aradığı kitapları raflarında barındıran sahaf Osman Nuri Çalık "Bakanlık mühürlü bu kitapları kağıt hurdacılarından satın alıyoruz. 30 senedir karşılaştığımız bir durum" dedi.

EROL METİN-Karar Gazetesi

Okul kütüphanelerine kayıtlı eski tarihli kitapların sahaflara satıldığından haberdar olan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bunların bulunup getirilmesi için talimat verdi.

Öğrencilere okuma alışkanlığını kazandırmak ve ihtiyaç duyulan kaynaklara ulaşmalarını sağlamak amacıyla ilk ve orta dereceli okullarda kitaplıklar bulunuyor. Yönetmelikle çerçevesi çizilen bu kitaplıklardabakanlığın gönderdiği, satın alma ve bağış yoluyla sağlanan yüzlerce eser bulunuyor.

ÖNCE TESPİT EDİLECEK

Okul kitaplıklarında, basımı olmayan eski tarihli eserler de yer alıyor. Ancak eğitim kurumlarında muhafaza edilmesi gereken bu kitapların sahaflara satıldığı ortaya çıktı. Durumdan haberdar olan Bakan Nabi Avcı, okul kitaplıklarına kurum mührüyle kayıtlı olmasına rağmen dışarı çıkartılan eserlerin bulunması için talimat verdi. Bunun üzerine bakanlık yetkilileri, okul kitaplıklarına kayıtlı eserlerin, özellikle Ankara'da hangi sahaf dükkanlarında raflara konulduğunun tespiti için harekete geçti. Bulunan eserler, Milli Eğitim Bakanlığı adına sahaflardan parayla satın alınacak. Konuyla ilgili olarak yetkililer harekete geçti.

HURDACILARDAN SATIN ALIYORUZ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın aradığı kitaplardan satan Ankara'daki Bilge Kitabevi'nin sahibi Osman Nuri Çalık, söz konusu eserleri kağıt hurdacılarından aldıklarını belirterek, "Bunlar eski kitaptır, bir değerdir, çöpe gitmesin diye alıyoruz. 30 senedir karşılaştığımız bir durum. Devlet denetlemeyince kitaplar alınıp satılıyor. Sadece bizde değil, her sahafçıda az çok bulunur" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.