MEB'den Çalıştay Duyurusu

MEB'den Çalıştay Duyurusu

Yurtdışında yükseköğrenim gören bursiyerlere ilişkin çalıştay. Türkiye’nin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacının karşılanması amacıyla, yurt dışında lisansüstü öğrenim gören bursiyerlerle ilgili çalıştay düzenleniyor.

 Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürlüğü koordinesinde 3-4 Mayıs 2016 tarihlerinde Başkent Öğretmenevi’nde yapılacak çalıştayda bursluluk programının tüm süreçleri kapsamlı olarak ele alınacak.

 
Burslu öğrencileri seçme ve yerleştirme süreçlerinin ele alınacağı çalıştayda; “burslu öğrencileri seçme ve yerleştirme süreci”,  “yurt içi ve yurt dışı dil eğitimi süreci”, “yurt dışı lisansüstü öğrenim (yüksek lisans doktora) süreci” ve “resmi burslu öğrencilerin istihdamı ve dönüş sonrası takibi” süreçleri ayrıntılı olarak değerlendirilecek.
 
Türkiye’nin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacının karşılanması amacıyla 1416 sayılı Kanun’a dayalı olarak 1929 yılından beri Millî Eğitim Bakanlığınca lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına öğrenci gönderiliyor. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.