MEB'den Dershanelerle İlgili Açıklama

MEB'den Dershanelerle İlgili Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bazı basın-yayın organlarında "Dönüşmeyen dershaneler faaliyetlerine devam edecek" ve benzeri başlıklarla yayımlanan haberleri yalanladı.

 Anayasa Mahkemesi kararından sonra dershanelerin kurum türü ve tanımı olarak hiçbir yasal zemininin kalmadığını, dolayısıyla yeni düzenlenen yönetmeliğe göre konumlanmalarının gerektiğini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın “Dönüşmemiş dershaneler faaliyetlerini sürdürecek” diye bir ifade kullanmadığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bakanımız, Anayasa Mahkemesi’nin dershaneler hakkındaki kararının ardından Bakanlığımızın üzerinde çalıştığı yönetmelikle ilgili basın mensuplarının sorusu üzerine bir açıklama yapmıştır. Bakanımız açıklamasında, haberlerde iddia edildiği gibi, ‘Dönüşmemiş dershaneler faaliyetlerini sürdürecek’ diye bir ifade kullanmamıştır. Bakanımız açıklamasında, ‘Şu anda mevzuatımızda 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunumuzda ve ona dayalı olarak yapılmış olan yönetmeliklerde, yönergelerde 'dershane' diye bir kurum yok. Hukuki boşluk derken, kastettiğimiz de bu. Dolayısıyla yasada ve yönetmeliklerde olmayan ama fiilen bugün daha önceki düzenleme nedeniyle 1 Eylül'e kadar faaliyetlerinin devam etmesi öngörülmüş olan dershanelerin dönüşebileceği ve Anayasa Mahkemesinin kararında da işaret edilen genişlikte bir yeni çözüm üretmiş oluyoruz. Bunu da sektörle görüşerek yaptık. Dolayısıyla yönetmelik yayınlandığı zaman halen dönüşmemiş olan kurumlarımız da bu yasal çerçevede faaliyetlerini sürdürecek’ ifadelerini kullanmıştır. Bu açıklamadan, Anayasa Mahkemesi kararından sonra dershanelerin kurum türü ve tanımı olarak hiçbir yasal zemini kalmadığı, dolayısıyla yeni düzenlenen yönetmeliğe göre konumlanmaları gerektiği açıkça anlaşılmaktadır. Konu bu kadar açık ve net olmasına rağmen bazı basın yayın organlarının kasıtlı olarak, Bakanımızın açıklamasını ‘Dönüşmemiş dershaneler faaliyetlerini sürdürecek’ şeklinde çarpıtarak haber yapmaları manidardır.” (ANKA)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.