Meb'den Devrim Gibi Karar

Meb'den Devrim Gibi Karar

Milli Eğitim Bakanlığın'dan EKPSS sonucu atanan Engelli Personeller için devrim niteliğinde karar.

 Geçtiğimiz günlerde  ÖSYM tarafından yapılan  EKPSS  sınav  sonuçlarına  göre Milli Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatına  ortaöğretim Mezunu 2.000 , Kura sonuca göre ilköğretim/ortaokul/ilkokul mezunu 150 kişi olmak üzere toplamda 2150 engelli personel   atanmıştı. Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı'nın talimatlarıya İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen yazıda EKPSS kapmasında taşra teşkilatına atanan 2150 engelli personelin Ekpss sonuçlarıan göre atanadıkları yere bakılmaksızın istekleri doğrultusunda  başka ilde görev yapabilecekleri ifade edilmiş.

MEB'in konu ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüklerine göndermiş olduğu o yazı

Meb'den Devrim Gibi Karar

Peki MEB'in bu uygulaması ile Engelli Personellere Nasıl Bir Koalylık Sağlayacak?

MEB'in  engelli personele tanımış olduğu bu güzel uygulamayı örneklendirmek gerekirse   EKPSS sonucuna göre İstanbul iline atanan bir kişi imzalı dilekçe ile Ankara'ya atamasının yapılmasını istediği takdirde bu kişi İstanbul yerine Ankara'da göreve başlayacak bu sayede engelli personel istanbula gitmeden ikamet ettiği ve ya istediği ilde çalışma imkaanına sahip olacak aynı şekilde Ankara'nın Keçiören içesine atanamış bir kişide Ankara'nın Çankaya ilçesinde görev almak istediği takdirde aynı işlem ile Çankaya'da göreve başlayacaktır.

Yuakarda görüldüğü gibi MEB'in uygulamaya aldığı bu düzenleme  Engelli Personellerin atamaları içindevrim niteliğinde bir karar olmuştur. 


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.