MEB'den FETÖ Temizliği İçin Yeni Metod

MEB'den FETÖ Temizliği İçin Yeni Metod

FETÖ terör örgütü mensuplarının kamudan temizliği konusunda Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir adım daha attı. FETÖ'nün 1999 yılından sonra bakanlıkta kadrolaşmasının tespitinde yeni bir yöntem olarak mezuniyet diploma (belge)larını incelemek olarak belirledi. Bu çalışmada öğretmenlerin yanı sıra MEB'deki diğer personellerle ilgili de bu araştırmayı gerçekleştirecek.

Diploma/mezuniyet belgelerinde 1999 yılının esas alınmasında temel amaç ise öğretmen atamalarının 1999 yılından itibaren KPSS puanlamasına göre yapılması oldu. Milli Eğitim Müdürlükleri okullara yazdıkları yazılarda belgelerin belirlenen tarihe kadar sunulması gerektiğini aksi takdirde okul yöneticileri hakkında da işlem yapılacağı bildirildi.

Resmi yazının konu kısmında; "Ülke çapında birçok Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde aleyhine soruşturma yüütülen FETÖ/PYD terör örgütü yapılanmasının Türkiye Cumhuriyetinin Askeri, İdari, Ekonomik, Siyasi ve Bürokratik alanlarında olduğu gibi Milli Eğitim alanında da kadrolaşmaya çalıştığına dair bulgulara ulaşıldığı; Bu kapsamda 1999 yılından sonra ilçemize ataması yapılan öğretmen ve diğer personellere ilişkin öğrenim belgelerinin onaylı örneğinin Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceğinden ekli listede isimleri bulunan öğretmen/personele ait mezuniyet belgelerinin aslının görülerek okul müdürlüğünce belgenin aslı gibidir tasdiklenerek ve iki nüsha halinde ayrı ayrı hazırlanmış mavi telli kapaklı dosyalar içerisinde ekli çizelge ile birlikte mdürülüğümüze gönderilmesi gerekmektedir.  Aksi takdirde ilgili görevliler hakkında adli görevi ihmal yahut kötüye kullanmak suçları yönünden soruşturma başlatılacağı ilgi (b) yazı ile bildirilmiştir.  


Ekli listede adı soyadı bulunan personelin öğrenim belgelerinin onaylı örneğinin Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere en geç 13/10/2016 perşembe günü mesai bitimine kadar dizi pusulasına bağlı olarak Müdürlüğümüz İnsan Kaynakları Şubesi Özlük Emeklilik Bölümüne elden teslim edilmesi hususunda; Bilgilerini ve gereğini rica ederim." denilerek öğretmen ve memurların diploma örneklerinin tasdiklenerek sunulması istendi. 



www.kamuajans.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.