MEB'den Öğretmenevleri Kim Kartı Kullanımı Uyarısı

MEB'den Öğretmenevleri Kim Kartı Kullanımı Uyarısı

Bakanlığa bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren öğretmenevi ve akşam sanat okulu müdürlükleri ile ilgili olarak, ilgi Yönergenin "Ünitelerden faydalanma" başlıklı 13'üncü maddesinin sekizinci fıkrasında "Eğitim çalışanı ve emeklileri personel, kimlik kartı, emekli tanıtım kartı veya eğitim çalışanı olduğunu belgeleyen görev belgesi ibraz etmek suretiyle ünitelerden indirimli faydalanabilirler. Eğitim çalışanı yakınları da durumlarınıda belgelemek zorundadır. Ancak, zorunlu olmamak kaydıyla, talep ettikleri takdirde öğretmenevleri tarafından düzenlenecek öğretmenevi kimlik kartı ile kurumlardan faydalanabilirler." hükmü yer almaktadır.

Konu ile ilgili olarak Genel Müdürlüğümüze ulaşan bazı şikayet dilekçelerinin yanı sıra, kurum yönetimlerimizce de "öğretmenevi kimlik kartı" uygulaması ile ilgili olarak birtakım tereddütlerin oluştuğu ve konu ile ilgili hatalı işlemler yapıldığı tespit edilmiştir.

Öncelikle; Bakanlığımızın bütün çalı şaft Itri, emeklileri ve bunların birinci derece yakınları, Bakanlığımız ile protokolü bulunan kurumlardan Sağlık Bakanlığı ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu çalışanları, emeklilerime bunların birinci derece yakınları öğretmenevi ve akşam sanat okulu müdürlüklerinden indirimli olarak (üye statüsünde) yararlandırılacaklardır.

Bakanlığımız çalışanları ve emeklileri, Sağlık Bakanlığı ile Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu çalışanları, emeklileri ve bunların birinci derece yakınlan, bir defaya mahsus olmak üzere, "öğretmen tanıtım kartı" alarak ülkemizdeki bütün öğretmenevi ve akşam sanat okulu müdürlüklerinden indirimli statüde yararlandırılacaklardır.

Ayrıca, öğretmenevi tanıtım kartı, kurumlarımızca süresiz olarak düzenlenecek olup kaybolması, çalınması veya yıpranması hallerinde, kart sahiplerinin durumlarını belgelendirmeleri şartıyla yenilenebilecektir.

Bu kapsamda, Valiliğinize bağlı tüm öğretmenevi ve akşam sanat okulu müdürlükleri tarafından yukarıda belirtilen mevzuat hükümleri ve verilen bilgiler doğrultusunda işlem tesis edilmesi hususunda; Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.