MEB'den Tasdikname Düzenlenmesi

MEB'den Tasdikname Düzenlenmesi

Açık Öğretim Okullarına kayıt yaptıran öğrencilerin kayıtlı olduğu okuldan ayrılmak istemesi durumunda tasdiknamesi öğrencinin ilk kayıt arşivinin olduğu okul/kurum tarafından düzenlenerek öğrencinin okulla ilişiği kesilmektedir.

Açık Öğretim Okulları öğrencilerinin hizmete erişimlerini kolaylaştırmak için kullanmış olduğu bilgi yönetim sistemi üzerinde yapılan değişiklikle;

Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokuluna kayıtlı iken tasdikname alarak okulundan ayrılmak isteyen öğrencilerin tasdiknamesini, ilk kayıt arşivinin/dosyasının hangi okul/kurumda olduğuna bakılmaksızın öğrenci veya yasal olarak öğrencinin adına işlem yaptırmaya yetkili kişinin, dilekçe ile müracaat ettiği halk eğitimi merkezi müdürlüğü tarafından düzenlenecektir.

Anadolu Meslek Programlarına Yerleştirme Kılavuzu
Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve AçıkfeÖğretkn İmam Lisesine kayıtlı öğrencilerden tasdikname alarak okulundan ayrılmak isteyen öğrencilerin tasdiknamesini; öğrenci halen bilgi yönetim sistemi üzerinde 3 yıllık sistem öğrencisi olarak kayıtlı görünüyor ise ilk kayıt arşivinin hangi okul/kurumda olduğuna bakılmaksızın, öğrenci veya öğrencinin adına işlem yaptırmaya yasal olarak yetkili kişinin dilekçe ile müracaat ettiği halk eğitimi merkezi müdürlüğü, öğrenci 4 yıllık sistme öğrencisi olarak kayıt görünüyor ise yüz yüze eğitim aldığı okul/kurum tarafından düzenlenecektir.
 
Okul/kurum tarafından düzenlenecek olan tasdiknameler, mevzuata uygun olarak iki nüsha olarak düzenlenmektir. Düzenlenen tasdiknamenin bir nüshası öğrenciye teslim edilecek; ikinci nüshası ise tasdiknameyi düzenleyen okul/kurum tarafından arşivlenecektir.

Yapılan düzenlemeden sonra Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim Ortaokulu, Mesleki Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi Müdürlüklerine tasdikname istek dilekçesi gönderilmemesi ve tasdikname düzenlenmesi ile ilgili gerekli bilgilendirmelerin söz konusu okulların taşrada iş ve işlemleri yürüten okul/kurumlara yapılması hususunda;

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.