MEB'den terör mağduru öğrencilere yardım

MEB'den terör mağduru öğrencilere yardım

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör nedeniyle göç etmek zorunda kalan öğrenciler için 14 tır malzeme gönderdi.

Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, yaptığı yazılı açıklamada, Yüksekova'dan kente göç eden öğrencilerin eğitimlerine devam etmelerini sağlamak için gerekli önlemleri aldıklarını belirtti.

Van'da 200 öğrencinin okullara yerleştirildiğini kaydeden Kırekin, bakanlıktan gönderilen 14 tır malzemenin de pansiyonlu okullara yönlendirildiğini aktardı.

Bir haftadan bu yana Yüksekova'dan gelecek öğrenciler için hazırlık yaptıklarını belirten Kırekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Celal Gezici başkanlığında bir komisyon kurduk. Yaklaşık 2 bin 500 öğrencinin hem pansiyonlarda hem de dersliklerde öğrenimlerini rahat bir şekilde sürdürmeleri için her türlü tedbiri aldık. Dünden bu yana 200 civarında öğrenci geldi. Gerekli planlamaları yaptığımız için şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadan öğrenci ve velilerimizi okullara yönlendirdik. Boşta olan iki öğrenci yurdumuzun gerekli donanım, tamirat işlemleri de yapıldı. Bakanlık tarafından bin öğrencinin her türlü ihtiyacının karşılanacağı pansiyon malzemeleri de kente ulaştı."

Öğrencilerin beslenme, barınma ve sağlık sorunlarıyla da yakından ilgileneceklerini kaydeden Kırekin, öğrenim imkanlarını kolaylaştırmak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini bildirdi.

Cemal Aşan

 
 
Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.