MEB e-sınav sayısını artıracak

MEB e-sınav sayısını artıracak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı'nda (MTSKS) elde edilen başarı sonrası, e-sınav merkezi sayısının artırılacağını bildirdi.

 Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, pilot uygulama olarak Ankara Beşevler Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi Uygulama Oteli'nde, elektronik ortamda yapılan MTSKS'da verimli sonuçların alındığı belirtildi.

      
Başarılı sonuç nedeniyle Başkent Öğretmenevinde ikinci bir sınav merkezinin açılmasına karar verildiği ifade edildi.
      
Açıklamada, değerlendirmesine yer verilen MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, e-sınav merkezlerinin Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü kanalıyla tüm illere yaygınlaştırılacağını belirtti.
      
E-sınav uygulamasının maliyetleri düşürdüğünü ve sınav güvenliğini  artırdığını vurgulayan Kurt, e-sınavlarda, sınav uygulama ve değerlendirilmesine ilişkin her türlü işlemin basılı evrak kullanmadan elektronik ortamda yapıldığını hatırlattı.
      
Belirlenen merkezlerde, tarih ve saatlerde "e-sınav randevu sistemi" üzerinden yapılan başvurular dikkate alınarak e-sınavların gerçekleştirildiğini anımsatan Kurt, "Vatandaşımız kendisi için en uygun zamanda sınava girme şansı elde ediyor. Ayrıca girdiği sınavın sonucunu hiç beklemeden hemen sınav sonunda öğreniyor. Bakanlık olarak e-sınavlarla birlikte zaman kazanacağız, sınav maliyetini düşüreceğiz, sınav uygulamalarının güvenliği artacak, riskler azalacak" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.