MEB, eş durumu özür sorununu çözdü

MEB, eş durumu özür sorununu çözdü

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 'eş durumu' ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı.

 Milli  Eğitim Bakanlığı, daha önceki özür grubu atamasında  yer almayan  öğretmenlerin tamamını atadı. Atama  sonuçları saat 16.15'te bakanlığın internet  sitesinden  öğrenilebilecek.


EK SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ


MEB Özür Grubunu Tamamladı

MEB iller arası özür grubu yer değiştirme  isteyip atanamayan  öğretmenlerin  tamamının yerleştirmesini  gerçekleştirmiştir. Bu yaklaşımdan dolayı tebrik ediyoruz.

Atamalar yapılırken okullar belirlenmiş ve norm ihtiyacı olmasa dahi okullara birer atama yapmıştır. Bu öğretmenlerin okulda norm fazlası olmaması için idareler tarafından tedbir alınacak ya da ilçede doğum, askerlik, ücretsiz izin nedeniyle boşalan okullarda görevlendirileceklerdir.

MEB İlçe/İl emrini kullanmamıştır. Bunun gerekçesi olarak da il emrine atanan bir öğretmen için onlarca yüzlerce telefonlar geldiği, il müdürleri, valiler yada siyasilerin baskıları söz konusu olması gösterilmektedir.

Atamalar yapılırken 90 km esas alınmaya çalışılmış fakat özellikle Ankara'da merkezde yaşanan sıkıntılardan dolayı bu kurala uyulamayan az sayıda öğretmen olmuştur.

MEB'in bu yaklaşımını olumlu bulmakla beraber İl içi özür grubu bekleyen öğretmenlerle ilgili çalışmanın da kısa sürede yapılacağı, imkanlar ölçüsünde onların da taleplerinin karşılanacağı belirtilmektedir.

Ataması yapılan öğretmenleri ailelerine kavuşmalarından dolayı tebrik ediyor, konuda emeği geçenlere öğretmenler adına teşekkür ediyoruz.

İl içi için de çözüm beklediğimizi ve takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz.
İl içi ile ilgili geniş bir değerlendirmeyi daha önce yayımlamıştık
Maksut BALMUK 


T.C.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

06.09.2013

BASIN AÇIKLAMASI

Ağustos döneminde iller arası isteğe ve özre bağlı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunan toplam 64.460 öğretmenimizden 42.284'ünün talebi yerine getirilmiştir. Sağlık, eş ve öğrenim özrü nedeniylebaşvuruda bulunan öğretmenlerimizden 3.527'sinin ise talepleri yerine getirilmemişti. Bu öğretmenlerimizin mağduriyet yaşamaması için il milli eğitim müdürlüklerinden ek kontenjan talep edilmiş, yeniden değerlendirme yapmaları istenmiştir. Yeni veriler ışığında bu durumdaki öğretmenlerimizden 3507'sinin ataması istedikleri illere ve öğretmen olarak gerçekleştirilmiştir. 20 öğretmenimizin ise yer değiştirme talebinde bulunduğu ilde branşlarına uygun kurum olmaması nedeniyle işlemleri gerçekleştirilememiş, ancak kendileri tek tek aranıp rızaları alınarak memuriyete geçiş ile ilgili görüşleri alınmıştır. Bu şekilde memurluğa geçecek öğretmenlerin branşlarında ihtiyaç doğması anında öğretmen olarak atamaları yapılacaktır.

İller arası özre bağlı olarak yeniden değerlendirme sürecinde atama yapılırken, en yüksek puandan başlayarak ilçelerin merkeze olan uzaklığı gözetilerek ve kurumların tercih edilme olasılıkları dikkate alınarak atamalar gerçekleştirilmiştir.

Bu kurumların tercih edilme olasılıkları 4 milyon örnekleme üzerinden il içi sıra tayin verisi kullanılarak matematiksel olarak hesaplanmıştır. Ayrıca, illere bu atama sonucunda aynı branştan öğretmenlere becayiş yapma hakkı da tanımıştır.

Söz konusu atama sürecinde özür başvurusunda bulunan öğretmenlerimizin tamamı özürlerinin bulunduğu illere yapılmıştır. Atamaya ilişkin sonuçlar saat 16:15'de Bakanlığımız web sayfası www.meb.gov.tr adresinden açıklanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Basın ve Halklaİlişkiler Müşavirliği

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.