MEB: 'Genç Bilal'ler Aranıyor' Haberi Çarpıtma Örneği

MEB: 'Genç Bilal'ler Aranıyor' Haberi Çarpıtma Örneği

MEB, Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan 'Genç Bilal'ler aranıyor' haberine ilişkin bir açıklama yaptı.

 Bugün Cumhuriyet Gazetesinde "Genç Bilaller" başlığıyla yayımlanan habere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür.

Bakanlığımızca geleneksel hale getirilen ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzce yürütülen Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma, Hafızlık ve Ezan Okuma yarışmaları yıllardır gerçekleştirilmektedir. Bu yarışmalar ile Anadolu imam hatip lisesi öğrencilerinin; ilgi, istidat ve kişisel kabiliyetleri doğrultusunda yetiştirilmesi, mesleki yeterliliklerinin, özgüven duygularının geliştirilmesi, okul aidiyetinin sağlanması ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunması amacıyla Milli Eğitimin temel amaçları doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.

1400 yıllık İslam tarihinde ezan dendiği zaman akla ilk gelen şahıs; ezanı ilk okuyan ve Hz. Peygamber (s.a.v.)'in yaşadığı müddetçe müezzinliğini yapan Bilal Habeşi'dir. Fetih denilince Fatih Sultan Mehmet, müsiki denince Itri, mimari denilince nasıl ki Mimar Sinan akla geliyorsa, ezan denilince de Bilal Habeşi akla gelmektedir. Bu herkesin bildiği bir gerçektir. Bu tarihsel bağa atıfta bulunmak, öğrencilerin motive olmalarını sağlamak, Bilal Habeşi gibi güzel ezan okumalarını teşvik etmek amacıyla yapılan bu isimlendirmenin söz konusu gazete tarafından farklı bir şekilde yorumlanması iletişim derslerinde ele alınması gereken önemli bir çarpıtma örneğidir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

 Memurlar.Net

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.