MEB: Hackleme yok, öğrenci müdürün şifresiyle girmiş

MEB: Hackleme yok, öğrenci müdürün şifresiyle girmiş

Milli Eğitim Bakanlığı, medyada yer alan, Öğrenci MEB'in sistemini hackledi haberlerine ilişkin açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı, medyada yer alan, Öğrenci MEB'in sistemini hackledi haberlerine ilişkin açıklama yaptı. Sistemin hacklenmediği, öğrencinin okul idarecisinin şifresini öğrenip notlarında değişiklik yaptığını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklama

Medyaya yansıyan "MEB'in sistemini hackleyip notlarını düzeltti" haberiyle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Bakanlığımız Siber Olaylara Müdahale Ekibi (SOME) tarafından Bakanlığımız Bilişim Alt Yapısı ve Veritabanları üzerinde yapılan teknik analiz ve kontroller çerçevesinde e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminin veritabanı üzerinde ilgili haberde belirtiği gibi herhangi bir "hacklenme" olayı olmadığı tespit edilmiştir.

Yapılan teknik analiz ve inceleme sonucunda basına yansıyan söz konusu olayda adı geçen öğrencinin kayıtlı olduğu okulun idarecisine ait kişisel şifreyi öğrenmek suretiyle kendisine ait ders notları ve devamsızlık bilgileri üzerinde değişiklik yaptığı anlaşılmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.