MEB ile Filistin Eğitim Bakanlığı'ndan iş birliği anlaşması

MEB ile Filistin Eğitim Bakanlığı'ndan iş birliği anlaşması

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Filistin Eğitim ve Yükseköğretim Bakanı Sabri Saidam tarafından Türkiye ve Filistin devletleri arasında eğitim alanında iş birliği anlaşması imzalandı.

Türkiye ile Filistin arasında müzakereleri devam eden eğitim ve yükseköğretim alanında iş birliği anlaşması imzalandı. Başta FATİH Projesi ve EBA içerikleri olmak üzere birçok alanda iş birliğini kapsayan imzalar, Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Filistin Eğitim ve Yükseköğretim Bakanı Sabri Saidam tarafından atıldı.

Bakan Avcı, Bakanlık makamında gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı konuşmada, Filistin Eğitim Bakanını Türkiye'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kardeş Filistin halkıyla ilişkilerimizi eğitimin her düzeyinde bugün imzalayacağımız iş birliğiyle daha da ileri bir noktaya taşımış olacağız" dedi. Türkiye'de bugün itibarıyla 484 Filistinli öğrencinin yükseköğrenim gördüğünü bildiren Bakan Avcı, ilişkilerimizin tarihi derinliğini göz önüne alırsak bu sayı yüksek bir sayı değil. İnşallah bugün imzalayacağımız eğitim iş birliği anlaşması ile bu sayıyı, hem de eğitimin diğer alanlarındaki iş birliğimizi daha da genişletmiş olacağız. Sayın Bakan'a ziyaretlerinden dolayı tekrar çok teşekkür ederim" diye konuştu. 
 
"Kurtuluş mücadelemizin birinci ve en önemli sektörü eğitimdir"
Filistin Eğitim ve Yükseköğretim Bakanı Sabri Saidam da, Türkiye'de bulunmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Filistinli Bakan Saidam şunları söyledi: "Bizler Türkiye'yi ziyaret ettiğimiz zaman kendi evimizi ziyaret etmiş gibi oluyoruz. Bu güzel karşılamadan ötürü de size ve çalışma arkadaşlarınıza çok teşekkür ediyorum. Türkiye'nin bütün bakanlarını kendi bakanlarımız gibi görüyor ve öyle değerlendiriyorum. Bu anlaşmanın hazırlık safhası belki daha çok zaman alacaktı. Fakat Türk tarafının gayreti ve iyi niyetiyle çok kısa zamanda hazırlıklarımızı bu safhaya getirdik. Bizim için kurtuluş mücadelemizin birinci ve en önemli sektörü eğitimdir. Bu nedenle biz bu konuda ne kadar gayret gösterirsek azdır. Yapılan hazırlıklar için çok teşekkür ederim."
Konuşmaların ardından, Türkiye ile Filistin arasındaki eğitim ve yükseköğretim alanında iş birliği anlaşması imzalandı.
Bakan Avcı, imza töreninden sonra, Filistinli mevkidaşına kendi adını taşıyan ve eğitimin sembolü olarak değerlendirdiği kalemi hediye ederek yaka cebine taktı. Filistinli Bakan Saidam ise, üzerinde; Filistin'in sembolü kabul edilen zeytin ağacı, işgalden önceki Filistin parası ve süslemelerden oluşan Filistin kültürünü temsil eden bir tablo hediye etti. 


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.