MEB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı protokol imzalayacak

MEB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı protokol imzalayacak

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı: - "MEB ile bakanlığımız bir protokol imzalayacak. Böylece müzelerimiz, çocuklarımızın, öğrencilerimizin ve gençlerimizin eğitiminin bir parçası haline gelecek"

 MEB ile Kültür ve Turizm Bakanlığı protokol imzalayacak

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, "Mili Eğitim Bakanlığı (MEB) ile bakanlığımız bir protokol imzalayacak. Böylece müzelerimiz çocuklarımızın, öğrencilerimizin ve gençlerimizin eğitiminin bir parçası haline gelecek." dedi.

Bakan Avcı, Rahmi M. Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı tarafından restore edilen, Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi'nin yeni bölümü Safranhan'ın açılış törenine katıldı.

Koç ailesinin eğitim, sanat ve kültür dünyasına önemli eserler kazandırdığını belirterek konuşmasına başlayan Avcı, yeni açılan Safranhan bölümü ile Koç Müzesi'nin daha ihtişamlı hale geldiğini söyledi.

Müzelerin, toplumların önemli bir kültür parçası olduğuna dikkati çeken Avcı, bu kurumların eğitim alanı olması gerektiğini, gençlerin müzelere ilgisini çekebilmek için bakanlık olarak çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Bakan Avcı, MEB ile imzalayacakları protokolle müzelerin eğitim alanı haline getirileceğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Müzeleri öncelikle bir eğitim alanı olarak görüyoruz. Bu kapsamda inşallah yakın bir zamanda MEB ile bakanlığımız bir protokol imzalayacak. Böylece müzelerimiz çocuklarımızın, öğrencilerimizin ve gençlerimizin eğitiminin bir parçası haline gelecek. Çok yararlı olacağını şimdiden söyleyebilirim. Bu protokolün hemen öncesinde böyle güzel bir müzenin açılışını yapıyor olmaktan Kültür ve Turizm Bakanı olarak mutluluk duydum."

- Babasının çıraklık yaptığı hanı müze yaptı

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç da müzelerin halkın nabzını tutabilen dinamik mekanlar olması gerektiğini söyledi.

Koç Müzesi'nin kuruluşunu anlatan Koç, "Ankara'da 1500'lerden kalma Çengelhan'ın içerisinde büyük babamın bir nalburiye dükkanı varmış. Babam da burada 15 yaşında çırak olarak çalışmış. Bu hanı uzun bir araştırmadan sonra bulduk, restore ettikten sonra 2005 yılında müze olarak hizmete açtık. Zamanla Çengelhan dar gelmeye başladı. Sonra altındaki Safranhan'ı satın aldık, iki sene süren restorasyondan sonra bugünkü haline getirdik." diye konuştu.

Rahmi Koç, bu yıl hayatını kaybeden oğlu Mustafa Koç için de müzede bir galeri yaptıklarının bilgisini verdi.

Konuşmaların ardından, Koç Müzesi'nin Safranhan bölümünün açılış kurdelesini Bakan Avcı ve Rahmi Koç birlikte kesti.

- Koç Müzesi'nin yeni bölümü

Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi'nin yeni bölümü Safranhan'ın kapılarını açmasıyla müze, büyüklük bakımından yaklaşık iki katına ulaştı. Sergilenen parça bakımından ise başkentin en büyük ikinci müzesi haline gelen mekanın yeni bölümünde iletişim aletleri, havacılık makineleri ve objeleri sergileniyor.

Müzenin Çengelhan bölümünde yer alan ve merhum Mustafa Koç'un adını taşıyan galeride ise Koç'a ait eşyalar, kendi objektifinden vahşi yaşam fotoğrafları, özel koleksiyonundan anı objeleri, çok sevdiği model uçak ve planörler bulunuyor.

Açılış törenine ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile çok sayıda davetli de katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.