MEB, İmam-Hatip ısrarı haberini yalanladı

MEB, İmam-Hatip ısrarı haberini yalanladı

Bir gazetede yer alan "Her Yere İmam-Hatip Israrı Milli Eğitim'de İsyan Çıkardı" haberinin gerçeği yansıtmadığı bildirildi

 Milli Eğitim Bakanlığı, "Her Yere İmam-Hatip Israrı Milli Eğitim'de İsyan Çıkardı" haberinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, bir gazetede yer alan haberde, "Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Aycan, imam-hatip açılmasına standart getirmek istedi. İsteği kabul edilmeyince görevinden ayrıldı" ifadesinin yer aldığı belirtildi.

Genel Müdür İrfan Aycan'ın, YÖK Denetleme Kurulu üyeliğine atanması nedeniyle tamamen kendi talebi ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın muvafakatları ile 2 Ocak 2014 tarihinde genel müdürlük görevinden ayrıldığı belirtilen açıklamada, "İrfan Aycan ve genel müdürlüğümüzün haber içeriğinde yer aldığı gibi 'okulların sayılarının sınırlı tutulması için bir plan hazırladığı ve bu yönde bir politikasının bulunduğu' iddiası tamamen asılsızdır. Bu nedenle, söz konusu "Her Yere İmam-Hatip Israrı Milli Eğitim'de İsyan Çıkardı" başlıklı haber gerçeği yansıtmamaktadır." ifadesi kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.