MEB'in Çözüm Ortağı: Eğitim-Bir-Sen

MEB'in Çözüm Ortağı: Eğitim-Bir-Sen

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, Rehberlik ve Denetim Başkanı Atıf Ala, Atama Daire Başkanı Fethi Fahri Kaya, Öğretmen Atama Daire Başkanı Vekili Bekir Erdoğan ve Daire Başkanı Feyzullah Çiftçi, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’a ziyarette bulundu.

 Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Genel Başkan yardımcıları Ramazan Çakırcı, Mithat Sevin, Hasan Yalçın Yayla ve Atilla Olçum’un da katıldığı ziyarette konuşan Ali Yalçın, eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunun yetkili sendikası olarak çözüm odaklı sendikacılık yaptıklarını ifade ederek, “Eğitim alanında bakanlığın muhatabıyız ve 350 bin üyemizle aynı zamanda Türkiye’nin en büyük sendikasıyız. Eğitimde bakanlığın çözüm ortağı ve paydaşı olarak birikimimizi aktarıyoruz. Bunun için Kurum İdari Kurulu (KİK) toplantıları beraber çalışma zeminimiz. Birçok konuyu birlikte çözüme kavuşturarak eğitim çalışanlarının memnuniyetine gayret ediyor ve onun için çalışıyoruz” dedi.


MEB'in Çözüm Ortağı: Eğitim-Bir-Sen
 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın gündeme ‘İnsan Kaynakları’yla eş zamanlı gelmesinin bir milyona yakın çalışanı bünyesinde bulundurmasından kaynaklandığını belirten Yalçın, “Bakanlığın bir bütün olarak görülmesi ve bütün birimleriyle algılanması gerekiyor. Eğitim çalışanlarının talep ve tekliflerini aktarma görevini bugüne kadar yerine getirdiğimiz gibi bundan sonra da aktarmaya ve çözüm ortağı olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, eğitimin dinamik bir süreç olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: “Yeni yaklaşımlar, yeni uygulamalar dolayısıyla ortak çalışma zeminleri önemli. Bakanlık olarak paydaşlarla birlikte yönetişim kavramının gereği olarak öneri ve teklifleri değerlendiriyor ve önemsiyoruz. Eğitim ve eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümüne sunduğunuz katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz.”

 

Rehberlik ve Denetim Başkanı Atıf Ala ise, Eğitim-Bir-Sen’in çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, Ali Yalçın ve Yönetim Kurulu’na başarı diledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.