MEB'in O Protokolü Yargıya Taşındı

MEB'in O Protokolü Yargıya Taşındı

MEB ile TOBB arasında imzalanan ve 81 ildeki liselerin müfredatının özel sektörün talepleri doğrultusunda şekil verilmesini öngören işbirliği protokolü Eğitim İş tarafından yargıya taşındı

Eğitim İş, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile yaptığı protokolü hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle, protokolün iptali istemiyle yargıya taşıdı. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle ilk aşamada 81 ilde meslek lisesi TOBB’a devredilmi, bu okullarda atölyeler kurulması, başarılı öğrencilere burs verilmesi, müfredata özel sektörün talepleri doğrultusunda şekil verilmesi kararlaştırılmıştı.

Eğitim İş'in yaptığı açıklamada "Denizli'de meslek lisesinin özel okula dönüştürülmesi, Gaziantep'te meslek liselerinin organize sanayi sitelerine devri gibi uygulamaların bir yenisi de "Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar birliği, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Arasında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü" ile kendisini göstermiştir. 81 ilimizde 81 okulu kapsayan projeye ilişkin protokolde, TOBB ya da TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile işbirliği değil adeta okullarımızın bu kurumlara devri yer almaktadır" ifadeleri er aldı. 

YETKİ MEB'DEN ALINIP ÖZEL SEKTÖRE VERİLİYOR

Eğitim İş "Protokole göre bu okullara yapılacak öğretmen atamalarından da, yönetici görevlendirmelerinden de, hatta müfredattan da Bakanlık elini çekmekte sadece imza makamı (tasdik makamı) olarak yer almakta tüm inisiyatif protokol yapılan kurumlara verilmektedir" diyerek MEB'in meslek liselerini özelleştirdiğini belirtti. 

Açıklamanın devamında "Son dönemde gerici vakıf, dernek ve Diyanet İşleri Başkanlığı eliyle eğitimi devreder nitelikte protokoller imzalayan MEB, şimdi de kamuya ait okulları devretmektedir" ifadeleri yer aldı. 

'EĞİTİMİN DEVLET ELİYLE YAPILMASI GEREKİRKEN, HALA YENİ PROTOKOLLER YAPILIYOR'

Eğitim İş açıklamasında "Yargı kararlarıyla eğitim öğretim faaliyetlerinin devlet eliyle yapılması gerektiği sabit olduğu ve yapılan protokollerin iptal edilmesi gerektiği halde, hala yeni protokoller yapılmaktadır" değinerek MEB'in okulları özel şirketlere devrettiğini gösterdi. 

ajanskamu.net

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.