MEB'in, tacizciyi müdür olarak atamasına tepki

MEB'in, tacizciyi müdür olarak atamasına tepki

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Balıkesir Şubesi, bir lisede müdür yardımcısı olarak görev yaparken 4 kız öğrenciye tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılandığı mahkemece 10 ay hapisle cezalandırılan ve cezası ertelenen A.D'nin başka bir okula müdür olarak atanmasına tepki gösterdi.

Eğitim Sen Balıkesir Şubesi Genel Sekreteri Sevinç Avcı, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, A.D'ye verilen mahkeme kararının yansımalarına bazı ulusal gazetelerde yer verildiğini söyledi.

Mahkeme kararına göre, A.D'nin tacizinin sabit görüldüğünü belirten Avcı, şöyle konuştu:

"Ne hikmetse mahkeme en alt sınır olan 10 ay ceza vermiş, 4 ayrı suçu birleştirerek toplam cezanın hükmün açıklanmasını geri bırakarak böyle bir olay yokmuş gibi karar vermiştir. Son 10 yılda yüzde bin 400 artan kadın cinayetlerinin, taciz ve tecavüzün bu kadar artmış olması, mahkemelerin verdiği ödül gibi cezalar nedeniyledir. Bu olayda da mahkeme başkanı hangi gerekçelerle sanığın bir daha tacizde bulunmayacağına dair karar vermiştir? Böylesi durumlar, mağdurlar ve aileleri üzerinde travmayı daha da artırmaktadır. İnsanların adalete olan güveni bu nedenle yok olmaktadır. Bu tür kararlar, taciz ve tecavüzleri cesaretlendirip adeta teşvik etmektedir."

A.D'nin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan sınavda 96 puan aldığını ve müdür olarak başka bir okula atandığını dile getiren Avcı, mahkemece suçlu bulunmasına rağmen görevine devam ettiğini belirtti.

Avcı, A.D'nin meslekten men edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Lise müdür yardımcısı A.D'nin, 4 kız öğrencisine tacizde bulunduğu iddiasıyla aileleri tarafından yapılan suç duyurusu üzerine geçen yıl okulların kapanmasından sonra açılan hakkında dava, bu yılın mayıs ayında sonuçlanmıştı. A.D, mahkemece 10 ay hapisle cezalandırılmış ve cezası ertelenmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.