MEB İyi Sınav Vermiyor!

MEB İyi Sınav Vermiyor!

Milli Eğitim Bakanlığının merkezi ve ortak sınavlardaki çarpık uygulamaları ve bu sınavlarda görev alan öğretmenlere farklı ücretler ödenmesi, öğretmenleri mağdur ediyor. Sendikamız, Bakanlık’tan öğretmenleri rencide eden akıl dışı uygulamalara son verilmesini istedi.

 Öğretmenlerin haklarını ve meslekî saygınlığını korumak ve daha ileri düzeylere taşımak için yoğun mesai sarfeden Sendikamız, öğretmenleri rencide eden bir soruna daha el attı. Sendikamız, çeşitli sınavlarda görev alan öğretmenlerin karşı karşıya kaldıkları hukuksuz ve akıl dışı uygulamaların son bulması için çalışma başlattı.

Millî Eğitim Bakanlığında görevli idareci ve öğretmenler, ÖSYM, AÖF ve TEOG gibi merkezî sistemle yapılan sınavlarda, il sınav yürütme kurulu başkanı, üyesi, bina ve salon sorumlusu veya sınav gözcüsü olarak görevler almaktadır.

Anayasamızın 55. Maddesinde “eşit işe eşin ücret ödenmesi”, Millî Eğitim Bakanlığı mevzuatında da bu tür sınavlarda görev alanlara oturum başına 5 saat ek ders ücreti ödeneceği açıkça hükme bağlandığı halde, öğretmenlere farklı ücretler ödenmektedir.

Örneğin 2014 yılında salon başkanı olan bir öğretmene, AÖF sınavlarında 143 TL, ÖSYM sınavlarında 116 TL ücret ödenirken MEB Merkezi Sistem Sınavlarında 43 TL ücret ödenmiştir.

Konuya ilişkin Milli Eğitim Bakanlığına bir yazı gönderen Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, Anayasaya da açıkça aykırı olan bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı ve eşitsizliğin giderilmesini istedi.

Osman Bahçe, Bakanlığa gönderdiği yazıda, öğretmenleri rencide eden akıl dışı bir başka uygulamaya daha dikkat çekti. Kasım ve Nisan aylarında yapılan TEOG Sınavlarında, branş öğretmenlerine “öğrencilere yardım edebilir” önyargısıyla görev verilmemişti. Sergilenen tutumun son derece rencide edici olduğunu belirten Osman Bahçe,“branş öğretmenlerine haksızlık, sınıf öğretmenlerine de hakaret anlamına gelen bu davranış, kendi öğretmenine güvenemeyen bir idare görüntüsü vermektedir.” ifadelerini kullandı.

Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, “önümüzdeki yıllarda yapılacak bu ve benzeri ortak sınavlarda alan ayrımı yapılmadan tüm öğretmenlere görev verilmeli, öğretmenlerimizin hak ettiği sınav ücretleri de Anayasa’nın “eşit işe eşit ücret” prensibiyle eksiksiz olarak ödenmelidir” dedi.

AKTİF EĞİTİM-SEN

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.