MEB keyfi iptallerle yeni mağduriyetler oluşturuyor

MEB keyfi iptallerle yeni mağduriyetler oluşturuyor

Milli Eğitim Bakanlığı bu gün yayınladığı genelgeyle, iller arası isteğe bağlı yer değiştiren öğretmenlerin yerlerinden ayrılmamış olmamaları şartıyla, istemeleri halinde bu atamaları iptal ettirebileceğini açıkladı.

Bakanlık, her yıl açıkladığı keyfi iptal kararlarıyla, her seferinde yeni mağduriyetler oluşturuyor. Bilindiği üzere iller arası isteğe bağlı yer değiştirme atamaları hizmet puanı ile yapılıyor. Atama isteyen öğretmen, atamasını iptal ettirdiğinde puanı altta kalan bir sonraki öğretmen mağdur oluyor. Bakanlık, bu iptallerin yerine, bir sonraki kişiye atanma hakkı vermiyor.

Şimdi gözler, bakanlığın keyfi iptallerle oluşturduğu bu mağduriyetleri giderip gidermeyeceğinde.

Bakanlığın yayınladığı genelgedeki açıklama şu şekilde;

Bilindiği gibi 2017 yılı öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı yer değiştirme atamaları 28 Haziran 2017 tarihinde sonuçlandırılmıştır. İller arası isteğe bağlı yer değiştirme isteğinde bulunan öğretmenlerin istemeleri halinde atamalarının iptal edileceği ilgi Onay ile uygun görülmüştür.

Bu çerçevede iller arası isteğe bağlı ataması yapılan öğretmenlerden görev yerlerinden ayrılmamış olanlar, istemeleri halinde en geç 21 Temmuz 2017 tarihine kadar atamalarının iptali için il millî eğitim müdürlüklerine başvuruda bulunacaklar ve iptal dilekçeleri İse en geç 27 Temmuz 2017 tarihinde Bakanlığımıza gönderilecektir. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Gazetekamu

MEB keyfi iptallerle yeni mağduriyetler oluşturuyor

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.