MEB KURSLARINDAN PARA ALINIYOR MU

MEB KURSLARINDAN PARA ALINIYOR MU

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından verilen Destekleme ve Yetiştirme Kursları’na katılan öğrencilerden 1000-1700 lira arası para alındığı iddiasını gündeme getirerek, Bakan İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdi.

 Bir yayın evinin Burdur bayisiyle okul müdürlerinin anlaşmaya vardığı, kurs ve Kitapparası adı altında öğrenci başı 1000-1700 lira arasında para istendiği iddialarını gündeme getiren Milletvekili Göker, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: "Bunun yanı sıra öğrencilerin yatırdıkları para karşılığında almış oldukları makbuzları okul müdürlerine götürdükleri ve toplanan paranın yüzde 30’unun bayiye kaldığı, yüzde 70’in ise okul müdürleri ve son sınıflara derse giren öğretmenler arasında pay edildiği iddia edilmektedir. Milli eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-kılavuzunda, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının özel öğretim kurumları veya herhangi bir yayınevi ile işbirliği içinde açılamayacağı ve açılacak olan Destekleme ve Yetiştirme Kursları öğrenci/kursiyerlerden herhangi bir ücret talep edilemeyeceği belirtilmiştir. Yukarıda bahse konu olan iddialar doğru mudur? Doğruysa, Destekleme ve Yetiştirme Kursları amacı dışında kullanılmış olmakta mıdır? Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan Destekleme ve Yetiştirme Kursları kılavuzunda yazılanlara neden riayet edilmemektedir? Bakanlığın kılavuzuna rağmen anlaşma yapan, makbuz kesen ve yönlendiren yöneticiler hakkında ne gibi işlemler yapılacaktır? Söz konusu durumla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri ne zaman göreve çağrılacaktır?"

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.