MEB, ''Materyal ve Etkinlik Yarışması'' Düzenleyecek

MEB, ''Materyal ve Etkinlik Yarışması'' Düzenleyecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, "Fikirler Yarışsın Engeller Aşılsın Özel Eğitim Materyal ve Etkinlik" yarışmasının ikincisi düzenlenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, "Fikirler Yarışsın Engeller Aşılsın Özel Eğitim Materyal ve Etkinlik" yarışmasının ikincisi yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de özel eğitim alanında kullanılan materyal ile etkinliklerin tüm eğitimciler tarafından bilinmesi ve teşvik edilmesi amacıyla 2016 yılında ilk defa düzenlenen "Fikirler Yarışsın Engeller Aşılsın Özel Eğitim Materyal ve Etkinlik" yarışmasının ikincisinin gerçekleştirileceği ifade edildi.

MEB, ''Materyal ve Etkinlik Yarışması'' Düzenleyecek

Yarışmanın, geçen sene olduğu gibi bu senede "materyal" ve "etkinlik" olarak iki kategoride düzenleneceği, katılımcıların ise görme, zihinsel, işitme, ortopedik yetersizliği, özel öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu, dil ve konuşma güçlüğü olanlar ile otizmli kişilere yönelik hazırlandığı eğitim materyalleri ve etkinliklerle yarışmada yer alabilecekleri bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel kurumlarda görev yapan öğretmenler, yöneticiler ile üniversitelerde görev yapan akademik personelin yanı sıra öğrenim gören öğrencilerin de yarışmaya katılabileceği vurgulandı.

Yarışmada, 6 kişiye derece ödülü, 44 kişiye mansiyon ödülü olmak üzere, toplam 50 ödül verileceğine dikkat çekilerek, mansiyon ödülleri materyal kategorisinde 27 kişinin, etkinlik kategorisinde 17 kişinin belirlendiği duyuruldu. Materyal kategorisinde, birinciye 10 bin, ikinciye 7 bin 500, üçüncüye 5 bin, yirmi yedi kişiye bin 500 lira ödül olarak verilecek. Etkinlik kategorisinde ise birinciye 10 bin, ikinciye 7 bin 500, üçüncüye 5 bin, 17 kişiye de bin 500 lira ödül takdim edileceği belirtildi.

Katılım koşulları ve yarışma takvimine ilişkin bilgilerin, "orgm.meb.gov.tr" adresinden daha sonra duyurulacağı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.