MEB Müdür Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

MEB Müdür Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

MEB Müdür Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman Yapılacak? . Okullarda Müdürler için yönetmelik değişmiş durumda. Peki MEB'de Müdür Yardımcılığı sınavı ne zaman yapılacak?. Müdür yardımcısı olmak isteyen adaylar için yapılacak olan sınav tarihlerini "MEB Müdür Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman Yapılacak? " adlı haberimizde bulabilirsiniz. Müdür yardımcılığı sınav tarihleri haberimizde

 MEB Müdür Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman Yapılacak? . Okullarda Müdürler için yönetmelik değişmiş durumda. Peki MEB'de Müdür Yardımcılığı sınavı ne zaman yapılacak?. Müdür yardımcısı olmak isteyen adaylar için yapılacak olan sınav tarihlerini "MEB Müdür Yardımcılığı Sınavı Ne Zaman Yapılacak? " adlı haberimizde bulabilirsiniz. Müdür yardımcılığı sınav tarihleri haberimizde

Yeni MEB yönetici görevlendirme yönetmeliği ile müdür yardımcısı olmak isteyenlere yazılı sınav şartı getirildi. PekiMEB müdür yardımcılığı sınavı ne zaman yapılacak? 

Mebpersonel.com olarak yakından takip ettiğimiz süreçte bu konuda henüz net bir tarih olmadığı bilgisini edindik. Fakat 2015 yılı içerisinde yazılı sınavın yapılması bekleniyor. Yazılı sınav her yıl düzenli olarak yapılacak. MEB, konuyla ilgili hazırlığını yapacak ve duyuruya çıkacak. Yazılı sınav sonuçları 1 yıl boyunca, bir sonraki sınava kadar geçerli olacak. Boş bulunan veya boşalacak müdür yardımcılığı ve başyardımcılığı kadroları il milli eğitimlerin internet sitesinde yayımlanacak. Adaylar 20 tercih yapacak ve puan/tercih üstünlüğüne göre yerleşecek.
 

MEB müdür yardımcılığı yazılı sınavıyla ilgili diğer detaylar...


 

MÜDÜR YARDIMCILIĞI, MÜDÜR BAŞYARDIMCILIĞINA YAZILI SINAVLA ATAMA YAPILACAK
 
Yapılan düzenlemeye göre müdür yardımcılığı ve müdür başyardımcılığına, yazılı sınav sonuçlarına göre atama yapılacak.

Yönetici olarak atanacakların, görevlendirileceği eğitim kurumunda aylık karşılığı okutabileceği ders bulunması gerekiyor.

Müdür yardımcılığı için yapılacak yazılı sınavın konuları şu şekilde olacaktır:

a) Türkçe-dil bilgisi: %10, b) Genel kültür: % 10, c) Resmi yazışma kuralları: % 4, ç) Halkla ilişkiler ve iletişim becerileri: % 4, d) Okul Yönetimi: % 4, e) Yönetimde insan ilişkileri: % 4, f) Okul geliştirme: % 4, g) Eğitim ve öğretimde etik: % 5, ğ) Türk idare sistemi ve protokol kuralları: % 5, h) Mevzuat (T.C. Anayasası, 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu, 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname): % 50.
 
Yazılı sınav sonuçları 1 yıl boyunca, bir sonraki sınava kadar geçerli olacaktır.

Boş bulunan veya boşalacak müdür yardımcılığı ve başyardımcılığı kadroları ilin internet sitesinde yayımlanacak. Adaylar 20 tercih yapacak ve puan/tercih üstünlüğüne göre yerleşecektir.
 
MÜDÜRLÜĞE İKİ AŞAMALI BİR DEĞERLENDİRMEYLE ATAMA YAPILACAK

Müdürlüğe ise önce, geçmiş dönemlerde yürürlükte olan değerlendirme formuna göre bir değerlendirme yapılacak. Burada, eğitim durumu, ödül, ceza ve hizmete göre puanlama yapılacaktır.
 
Değerlendirme formunda en yüksek puan alan 3 katı aday, sözlü sınava alınacaktır.
 
Müdür başyardımcılığında 2 yıl, müdür yardımcılığında 3 yıl hizmeti olanlar ile daha önce müdürlük yapanlar ve Bakanlıkta şube müdür ve üstü bir kadroda görev yapanlar, müdürlüğe başvurabilecektir.
 
Müdürlüğü boş bulunan veya dört ve sekiz yıllık müdürlük süresini dolduranlardan boşalacak eğitim kurumları, il milli eğitim müdürlüklerinin internet sitesinde duyurulur. Müdür olarak görevlendirilmek üzere başvuruda bulunan adaylardan değerlendirmeye ve sözlü sınava katılanların başvuruları elektronik ortamda alınacak ve adaylara 20 tercih hakkı sunulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.