MEB müfredatına şiddetle mücadele ünitesi önerisi

MEB müfredatına şiddetle mücadele ünitesi önerisi

Bakanlık ve kurumların gözardı edemeyeceği eylem planı uyarınca Milli eğitim Bakanlığı'na (MEB) "müfredata kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunu eklemesi" önerildi.

 Raporun "Son Söz" bölümünde, "Her yıl kadına yönelik şiddet konusundaki sosyal mesaj ve olayları, toplumun anlayacağı ve kavrayacağı bir dilde anlatan, toplum üzerinde etkisi olan bir ulusal iyiniyet elçisinin belirlenerek toplumsal bilinçlendirme faaliyetlerinde, bu kişinin etkisinden yararlanılması ve önümüzdeki herhangi bir yılın 'Kadın Yılı' olarak belirlenmesi ve bu kapsamda yürütülecek faaliyetlerle, konuya ilişkin farkındalık çalışmalarının artırılmasının faydalı olacağı değerlendirilmektedir" denildi.

Eylem planında ise bazı bakanlıklar ve kuruluşların sorumluluğunda yapılması önerilen çalışmalar özetle şöyle:

YÖK: Açıköğretim dahil tüm fakülte ve yüksekokulların eğitim müfredatına toplumsal cinsiyet eşitliği, insan hakları ve kadına yönelik şiddet dersinin dahil edilmesi.

Türk Dil Kurumu: Dilimizde yer alan ve kadınlar aleyhine ayrımcılık, şiddet ve cinsiyetçi ifadeler içeren sözcük ve deyimlerin sözlüklerden ayıklanması.

Diyanet İşleri Başkanlığı: Kadına yönelik her türlü ayrımcılıkla dinin ilişkilendirilmesini önlemek üzere, ilmihal, meal ve tefsirlerdeki ayrımcılık ve şiddeti meşrulaştıran ifadeler ve dine atfedilen sahih olmayan hadislerle mücedele edilmesi.


Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.