MEB Müsteşar Yardımcısı, Etiyopyalı çocuğu evlat edindi

MEB Müsteşar Yardımcısı, Etiyopyalı çocuğu evlat edindi

Antalya'da Bilim ve Sanat Merkezleri Festivali açılışında protokolün en ön sırasında oturan ve herkesin kim olduğunu merak ettiği Etiyopyalı 3 yaşındaki Adem'in, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili tarafından evlat edinildiği ortaya çıktı. Ahmet Emre Bilgili daha önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na benzerliğiyle haber olmuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde Turkcell'in desteğiyle başlatılan 'Zeka Küpü Projesi' kapsamında Türkiye'nin dörtbir yanında Bilim ve Sanat Merkezleri'nde (BİLSEM) eğitim gören özel yetenekli çocuklar, Antalya'da buluştu. BİLSEM'de eğitim gören çocukların ürün ve eserlerinin sergilendiği teknoloji, düşünce, proje paylaşımlarının sağlandığı Bilim ve Sanat Merkezleri Festivali'nin açılış programı, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Enerji ve Tabi Kaynaklar eski Bakanı ve Turkcell yönetim kurulu üyesi Hilmi Güler'in katılımıyla yapıldı.

MÜSTEŞAR YARDIMCISI ETİYOPYALI ADEM'İ EVLAT EDİNDİ

Toplantıdaprotokolde en ön sırada Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili ve eşi Hamide Bilgili'nin kucağındaki Afrika kökenli sevimli çocuk dikkat çekti. Salondaki herkesin merakla takip ettiği çocuğu, Ahmet Emre Bilgili ve eşinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 'Koruyucu Aile Projesi' kapsamında evlat edindiği kaydedildi. Türkiye'de bakıma ihtiyaç duyan, sahipsiz çocuklar olduğunu belirten Ahmet Emre Bilgili, "Bakanlık bu çocukları en güzel şekilde sahiplendirmeye çalışıyor. Onun için de koruyucu aile diye bir sistem geliştirdi. Biz de bu sistem çerçevesinde Adem Bilgili adını verdiğimiz çocuğu sahiplendik. 7 aydır bizimle. Ona gerçek bir anne-baba olmaya, gerçek bir aile olmaya çalışıyoruz. 3 yaşını 21 Haziran'da dolduracak" diye konuştu. Müsteşar Yardımcısı Bilgili, çocuğun Etiyopya'dan Türkiye'ye nasıl geldiği konusundaki bilgilerin ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda saklı olduğunu söyledi. Koruyucu ailesine 'anne-baba' diye hitap eden Adem Bilgili, kendisine 'Nerelisin' diye soranlara ise Adanalı olan müsteşar yardımcısı Ahmet Emre Bilgili'yi kastederek 'Adanalıyım' diye yanıt verdi.


KILIÇDAROĞLU 'AYNI YUMURTA İKİZİ GİBİ' DEMİŞTİ

Esenler Atışalanı Ortaokulu'nda düzenlenen törenle 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılışı törenine katılan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na benzerliğiyle şaşırtmıştı. Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programında benzerliğe ilişkin "Aynı yumurta ikizi gibi, umarım görevine son vermezler" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.