MEB Müsteşarı Niçin Topun Ağzında!

MEB Müsteşarı Niçin Topun Ağzında!

“ Bugün eş durumundan hiçbir öğretmen mağdur olmamışsa MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN sayesindedir Eşleri birleştirmek konusunda gösterdiği çabaya tüm öğretmenler şahit olmuştur. İller arasında bir tane bile özürden tayini yapılmayan öğretmen kalmamıştır.”

 Son on yıl içerisinde MEB’te görev yapan Müsteşarların tavırları ile Yusuf TEKİN’i karşılaştırdığınızda Müsteşarın niçin topun ağzında olduğu sorusuna cevap vermek daha kolay olacaktır! Varlığı yokluğu belli olmayan ve birçok yöneticinin adını hatırlamadığı Müsteşarları tanıyoruz. Yusuf TEKİN göreve geldiği günden beri öğretmenler ile sosyal medya üzerinden görüş alış-verişinde bulunmuştur. Yayınlayacağı mevzuatları önce internet üzerinden tüm çalışanlar ile paylaşmış, daha sonra uygulamaya koymuştur. Meşvereti adeta günümüze uygun yapmıştır. Sadece sendikalar ile perde arkasından yönetmelikleri hazırlayıp, yerseniz diye sunmamıştır! Sosyal medyayı çok iyi kullanmaktadır. Birkaç sendika ağasının söylediklerinden çok sosyal medya üzerinden her çalışanın MEB’e ulaşmasını sağlamıştır.



Geçen sene Yusuf Tekin döneminden önce yapılamaz denilen öğretmen atamaları yapıldı. Yönetici atamalarına çeki düzen vermek için ne kadar mesai harcadığını MEB merkez teşkilatında görev yapanlar çok iyi biliyor. Taşra yöneticilerinin yer değiştirmesi için çok uğraşmasına rağmen son anda vazgeçmek zorunda kaldı. Taşra rotasyonu iptalinin sayın Müsteşar ile hiç ilgisi olmadığını yine çok iyi biliyoruz. Öğretmen dışında personelinde varlığının olduğunu hatırlayan tek Müsteşar YUSUF TEKİN’dir. İlk defa öğretmen dışındaki personele ait toplu bir yönetmelik yayınlanmıştır. Diğer personelin ne zaman, nasıl tayin isteyeceği hüküm altına alınmıştır. Taşra rotasyonunda başarısız gibi görünse de son ana kadar uygulanması hususunda nasıl çaba gösterdiğini biliyoruz. Siyasi irade vazgeçmese idi şimdi taşra yöneticileri yer değiştirecekti. Gelecek sene sadece taşra yöneticileri değil diğer personelden şartları tutanlarda tayin isteyebileceklerdir.
Yapmayı planladığı her uygulamada MEBBİS üzerinden çalışanların görüşlerine başvurmuştur. Yayınladığı mevzuat hükümlerini gelen talepler karşısında tekrar değiştirdiğine de şahit olduk. Bugün eş durumundan hiçbir öğretmen mağdur olmamışsa bu Yusuf TEKİN sayesinde olmuştur. Eşleri birleştirmek konusunda gösterdiği çabaya tüm öğretmenler şahit olmuştur.  İller arasında bir tane bile özürden tayini yapılmayan öğretmen kalmamıştır. Eş özründen atamaları yapılamayanların internet üzerinden yapılan yorumlarını daha unutmadık! Başbakanın her gittiği yerde öğretmenlerce önü kesiliyordu. Ama şimdi böyle bir durum söz konusu değildir.
Dershane raporunun sızdırılması ardından MEB’te fişleme haberleri ile Müsteşar ile Bakan karşı karşıya getirilmek istense de asıl amaç MEB üzerinden AK partiye operasyon yapmaktır. Özellikle dershaneler konusunda hükümet politikasını uygulamaya çalışan Müsteşar,  bu sefer de personeli fişliyorsun diyerek hedefe konulmuştur. Dershanelerin kapatılması karşısındaki tavrı nedeni ile bilinçli olarak hedef tahtası haline getirilmiştir. Oysa Müsteşar yalnızca hükümetin daha önceden belirlenen politikasının gereğini yapmaya çalışmıştır. Milli Eğitim Bakanından habersiz bir bürokrat kendi çapında böyle bir çalışma içinde bulunamaz. Bunu bürokrasiyi bilen herkes tahmin edebilir.
Aslında mesele iletişimi bu kadar güçlü, sosyal medyayı etkili kullanan bir bürokrattan birileri rahatsız olmuştur. Sorunların teker teker çözülüyor olmasından duyulan rahatsızlığın sonucudur. Meselenin bir boyutu da Bakanlık içerisinde huzursuzluk çıkarmaktır. Fişleme haberleri ile üst bürokratlar birbirinden şüphe eder duruma gelmiştir. Fatura da MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN’e çıkarılmaya çalışılmaktadır. Sayın Bakanın yapması gereken MEB’te hala varolan İÇİNDEKİ İRLANDALILARI temizlemesidir! Eğer böyle bir temizlik yapılmaz ise fişleme ve dershane taslağı haberlerinin sızdırılması gibi birçok çalışma ya da iftira basında yıpratma amaçlı yer alacaktır.
Hüseyin AKAY

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.