MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'in Feraseti

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'in Feraseti

Darbeyi yapan kirli yapının MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'i neden hedefe koyduğu, konuşmalarını neden dinlediği ve neden üzerine gittiğini bu haber sonrası daha iyi anlayacaksınız...

MEB Personel Özel Haber / MEB Müsteşarı "Yusuf Tekin'in feraseti" başlıklı haber sonrası  darbeyi yapan kirli yapının MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'i neden hedefe koyduğu, konuşmalarını neden dinlediği ve neden üzerine gittiğini  daha iyi anlaşılacaktır...

Sene 2013...

2013 yılının Şubat ayının 28. günü. Yani özel bir gün. Tarihe kara leke olarak geçen 28 Şubat'ın yıl dönümü. 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde '28 Şubat Süreci ve Sonrası' konulu bir panel düzenleniyor. Tekrar altını çizerek söylüyoruz, tarih 28 Şubat 2013. 

Düzenlenen panelde konuşmacıların arasında şu an MEB Müsteşarı olan Yusuf Tekin'de bulunuyor. Tabi o sıralar kendisi Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı görevini yürütüyor.

Panel'de konuşma sırası kendisine geldiğinde, Sayın Müsteşar öyle sözler kullanıyor ki, adeta 17 ve 25 Aralık sürecinde yaşanacak olan olayları ve  15 Temmuz'u önceden görüyor ve bizlere bu sorunun nasıl çözüleceğinin şifresini veriyor.

İşte MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'in 28 Şubat 2013 tarihinde adeta 2016 yılında yaşanacak olan darbe girişimini önceden görüp çözüm önerisi sunduğu o konuşma:

"Yıl 1991; öğrenciyim. Hoca 27 Mayıs’ı anlattı, 12 Eylül’ü anlattı. Biz o zaman, ’12 Eylül öncesi sokakta kan gövdeyi götürürken 12 Eylül sonrası bu millet ne yapmış, niye susmuş, niye darbeye karşı ayaklanmmış veya niye darbeye karşı durmamış’ sorusunu soruyorduk. Ve biz, ’Öyle bir şey olursa hepimiz sokağa çıkarız herhalde’ diye düşünüyorduk. Eminim bizler size bu süreci anlatırken sizde, ’Biz delikanlı gençleriz, öyle bir şey olursa sokağa çıkarız’ diye düşünüyorsunuz. Evet biz sizin sokağa çıkmanızı istiyoruz. Öyle bir şey olursa; sizin iradenize, milletin iradesine verilmiş bu türden totaliter tavırları dengelemek için karşı durmanızı istiyoruz. Öyle bir kuşak yetişsin diye, biz buraya geldik yaşadıklarımızı sizlerle paylaşıyoruz." 

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'in darbeden 3 yılı aşkın bir süre önce yapmış olduğu bu konuşmada kullanmış olduğu 'Öyle bir şey olursa hepimiz sokağa çıkarız heralde' sözleri ve o gün onu düşünmüş olması, 16 Temmuz günü yaşanan hain darbe girişimi sürecinde halkın sokağa davet edilmesi bizlere gösteriyor ki Milli Eğitim Bakanlığının feraset sahibi bir Müsteşarı bulunuyor.

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'in Feraseti

MEBPERSONEL.COM/ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.