MEB, o yarışmayı sahiplenmedi

MEB, o yarışmayı sahiplenmedi

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe milli eğitim müdürlüklerine 'Zihinsel Engelliler Arasında İlahi Okuma Yarışması' yazısı yollarken, Milli Eğitim Bakanlığı, yarışmanın kendileriyle ilgili olmadığını, sadece duyurduklarını belirtti.

 İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 20 Şubat 2015 günü 'Zihinsel Engelliler Arasında İlahi Okuma Yarışması' düzenlendiğine ilişkin 33 ilçe milli eğitim müdürlüğüne yazı gönderdi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nesrin Kakırman imzalı bildiride yarışmanın okullardaki engelli öğrencilere duyurulması istendi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü'nce düzenlendiği belirtilen, 20 Şubat-15 Nisan tarihlerini kapsayan yarışmanın Avrupa ve Anadolu Yakası'nda ikamet eden 10-25 yaş aralığındaki engelli öğrencilere yönelik olduğu ifade edildi. Bildiride özel eğitim okullarındaki öğrencilere de gerekli duyurunun yapılması söylendi.

BİZ SADECE DUYURDUK

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin Hürriyet'e yaptığı açıklamada etkinliğin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ya da Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgisi bulunmadığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çalışması olduğu belirtildi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sadece çalışmayı duyurduğu ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"Yarışmaya katılmak için velilerin yazılı bir izni gerekiyor. Çocukların eğitim-öğretim saatleri dışında böyle bir etkinliğe katılmak isterlerse, gönüllülük esasına dayalı olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne dayalı bir çalışma. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ya da Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı bir çalışma değil. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı bir faaliyeti İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü sadece duyurmuş."

MEB, o yarışmayı sahiplenmedi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.