MEB Öğretmen İhtiyacı Ne Kadar Açıklandı (2014 2015)

MEB Öğretmen İhtiyacı Ne Kadar Açıklandı (2014 2015)

Ağustos ayında gerçekleştirilecek öğretmen atamaları ile ilgili tasarının içeriğine göre MEB'in öğretmen ihtiyacı da resmi olarak açıklandı. Buna göre 2014 2015 Eğitim Öğretim yılı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığının yaklaşık 120 bin öğretmene ihtiyacı var.

 40 bin öğretmen atamasıyla ilgili düzenlemenin TBMM Başkanlığı'na sunulduğu öğrenildi. Sunulan tasarıda MEB'in öğretmen ihtiyacı da açıklandı. İşte o açıklama: 

21/5/2014 tarihi itibarıyla Bakanlıkta fiilen görev yapan yönetici hariç çalışan öğretmen sayısı (747.026), buna karşılık öğretmen normu ise (866.128)'dir. Bu durumda norma göre (119.102) öğretmen ihtiyacı bulunmaktadır.
 
Yürürlükte olan norm kadro sisteminin ürettiği verilerle alan bazlı öğretmen ihtiyacı belirlenmektedir. Norm kadro verilerine göre belirlenen öğretmen ihtiyacının önümüzdeki birkaç yıl içerisinde tamamının karşılanması düşünülmektedir.
 
Öğretmen ihtiyacının bütünüyle karşılanmasının ardından; önümüzdeki yıllarda okul çağ nüfusuna paralel olarak yeni açılan okul kurum sayısından kaynaklanan öğretmen ihtiyacı ile yine her yıl emeklilik, istifa gibi çeşitli nedenlerle sistemden ayrılan öğretmenlerin yerine gündeme gelecek öğretmen ihtiyacı ve geliştirilecek yeni sistem tarafından belirlenecek ölçütler doğrultusunda ortaya çıkacak öğretmen ihtiyacının her yıl rutin olarak belirlenecek kadro ihtiyacı doğrultusunda karşılanabilir sayılarda olacağı değerlendirilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.