MEB Okulları uyardı

MEB Okulları uyardı

Milli eğitim bakanlığı göndermiş olduğu okul birinciliği yazısı ile geçmiş dönemlerde yaşanan hatalar nedeniyle mağduriyetler yaşanmasına ve yüksek öğretim programlarındaki okul birinciliği kontenjanlarından bazılarının boş kalmasına ve kamu zararının oluşmasına sebep olunmuştur.Bu konuda açılan davalar sonucunda verilen kararlarda da cezai müeyyidelere maruz kalınmıştır. açıklaması yaptı.

İlgi (a) Yönetmeliğin ilgili ve "Okul birincilerinin tespiti" 64 üncü maddesi hükümlerine göre; ortaöğretim kademesindeki tüm resmî ve özel okulların 12. sınıfından mezun olan öğrencilerinden okul birincisi olanlarının, okul birinciliği bilgilerinin elektronik ortamda ÖSYM’ye gönderilebilmesi için ilgili okul müdürlüklerince "e-Okul Kurumİşlemleri/Diploma İzlemleri/ÖSYM-Okul Birincisi" ekranı üzerinden e-Okul sistemine kayıt edilmeleri gerekmektedir. Ayrıca, ilgi (b) yazıda da belirtildiği gibi geçmiş dönemlerde yaşanan hatalar nedeniyle mağduriyetler yaşanmasına ve yüksek öğretim programlarındaki okul birinciliği kontenjanlarından bazılarının boş kalmasına ve kamu zararının oluşmasına sebep olunmuştur. Bu konuda açılan davalar sonucunda verilen kararlarda da cezai müeyyidelere maruz kalınmıştır. Bu nedenle, okul birincisi olan öğrencilerin ÖSYM tarafından yürütülen üniversite yerleştirme işlemlerinde herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için kayıtlı oldukları okul idareleri tarafından belirtilen ekran üzerinden mutlaka süresi içinde doğru ve eksiksiz bir şekilde okul birincisi bilgilerinin seçilerek kayıt edilmesi gerekmektedir.

Açıklamasını yaparak okulları uyardı
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.