MEB, okulların depreme dayanıklılıklarını 2 üniversiteye inceletecek

MEB, okulların depreme dayanıklılıklarını 2 üniversiteye inceletecek

Milli Eğitim Bakanlığı ile Pamukkale ve Çukurova Üniversiteleri Arasında Protokol İmzalandı

 Başkanlığımız Bünyesinde Bulunan Eğitim Kurumlarının Depremsellik İncelemelerinin Yapılması Konusunda, Çukurova Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi ile Ortak Çalışma Yürütülmesi Amacıyla Protokol İmzalandı.

Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığında gerçekleştirilen Protokol İmza Töreninde, İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan DUMAN ile Çukurova Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut BAŞIBÜYÜK, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Hasan KAPLAN, Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Çağatay, Prof. Dr. Ahmed Kamil TANRIKULU ve MEB İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanı Fatih Mehmet ORUÇ hazır bulundu.

Eğitim kurumlarımızda depremsellik incelemeleri ile ilgili çalışmaların 2004 yılından bu yana Başkanlığımızca yapıldığını belirten İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan DUMAN, Çukurova ve Pamukkale Üniversiteleri gibi saygın üniversitelerimiz ile yürütülecek ortak çalışma ile daha etkin ve bilimsel süzgeçten geçirilmiş projeler ortaya koymayı amaçladıklarını belirtti.

Çukurova Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Mesut BAŞIBÜYÜK ise eğitim yapılarına ilişkin yürütülecek çalışmalara üniversite olarak katkıda bulunmaktan memnun olduklarını belirtti.

Pamukkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Hasan KAPLAN da bakanlıkla birlikte büyük bir çalışmada yer almanın sosyal sorumluluk açısından da önemli olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.