MEB okullarında “elektronik kurs“ dönemi

MEB okullarında “elektronik kurs“ dönemi

MEB Müsteşar Yardımcısı Kurt, ortaokul, lise öğrencileri ile mezunlar için ücretsiz düzenlenen destekleme ve yetiştirme kurslarında elektronik kurs dönemini başlattıklarını duyurdu.

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, ortaokul, lise öğrencileri ile mezunlar için ücretsiz düzenlenen destekleme ve yetiştirme kurslarındaelektronik kurs (e-kurs) dönemini başlattıklarını duyurdu. 

Kurt, öğrencilerin, istedikleri ortamdan, evlerinden ya da sınıflarından sisteme girerek, kurslara başvuru yapabileceğini, kazanım ve tarama testlerini çözebileceğini, bu testlerin değerlendirmesini de yine sistem üzerinden görebileceklerini bildirdi. 

Müsteşar Yardımcısı Kurt, öğrenci ve mezunlar için ücretsiz açılacak destekleme ve yetiştirme kurslarıyla (DYK) ilgili e-kılavuzun dün itibarıyla bakanlığın internet sitesinde yayımlandığını hatırlattı.

Kursların bütün örgün eğitim kurumlarında ve halk eğitim merkezlerinin belirlediği yerlerde açılacağını anımsatan Kurt, kurslara başvuruların 21 Eylül'de başlayacağını ve 2 Ekim'de sona ereceğini aktardı.

Kurt, kurslara örgün eğitimde okuyan ortaokul ve lise öğrencileri başta olmak üzere açık öğretim okullarında okuyan ortaokul, lise öğrencileri, hatta özel okullarda öğrenim gören öğrencilerin de başvuru yapabileceğini ifade ederek, bir örgün eğitim kurumundan mezun olan ve üniversiteye hazırlanmak isteyen mezunların da başvurularının alınacağını söyledi. 

MEB tarihinde ilk kez okullarda e-sınav başlatılıyor

Muhterem Kurt, e-kurs modülü sayesinde öğrencilerin kazanım testlerine ulaşabileceklerini bildirerek, şöyle konuştu:

"Elektronik kurs modülüyle öğrencilerimize ilk kez elektronik ortamda kazanım değerlendirme sınavları (e-sınav) yaparak, kendilerini değerlendirme imkanı vereceğiz. Değerlendirme sınavları için bir süre belirleyerek, bu süre içerisinde öğrencilerimizin, istediği yerde yani evinde ya da sınıfında, e-kurs sistemine girerek elektronik ortamda sorularını çözecekler.

Örgün eğitimdeki öğrencilerin, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kullanıcı şifreleriyle, açık öğretim okullarındaki öğrenciler ve mezun kursiyerlerin de kurs merkezlerinden edindikleri e-kurs şifreleriyle modül üzerinden tüm çalışmalarını yapabilecekler."

Muhterem Kurt, öğrencilerin e-kurs’tan EBA şifreleriyle üye olan öğrencilerin yararlanabileceğini dikkati çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.