MEB okullarında kaç Suriyeli çocuk var?

MEB okullarında kaç Suriyeli çocuk var?

MEB okullarında kaç Suriyeli çocuk var?

 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Suriye vatandaşlarının barınma merkezlerindeki 763 derslikte, okul öncesinden 12. sınıfa kadar 61 bin 557 Suriyeli öğrenciye, 399 Türk, 2 bin 263 gönüllü Suriye vatandaşı öğretmen tarafından eğitim hizmetleri verildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, barınma merkezleri dışında şehir merkezlerinde oturan ve geçici oturum izni olanlardan 6 bin öğrenci de resmi okullara kayıt yaptırdı.

Konaklama merkezlerinde ve şehirlerde oluşturulan eğitim alanlarında uygulanan eğitimin içeriği MEB Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük koordinatörlüğünde yürütülüyor.

Suriyeliler için konaklama merkezlerinde açılan 183 kursta 7 bin 714 yetişkin Suriye vatandaşına Türkçe öğretimi, dikiş nakış, kuaförlük, hat, ebru sanatı gibi eğitimler de verildi.

Oturum izni almayı bekleyen ve misafir öğrenci olarak kabul edilen öğrenciler de bulunuyor. Bunların yanında pasaportu ve oturma izni bulunmayan Suriye vatandaşlarının okul çağındaki çocuklarının eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalar yürütülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.