MEB özel destek eğitim uzman öğretici kursu verecek

MEB özel destek eğitim uzman öğretici kursu verecek

Özel Destek Eğitim Uzman Öğretici Kursu Dördüncü Dönem Başvurusu

 T,C,

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI 
Özel Öğretim Kurumlan Genel Müdürlüğü

Sayı : 15520822/774.0İ/5272897 
Konu: Özel Destek Eğitim Uzman Öğretici Kursu Dördüncü Başvurular

................................................................................. VALİLİĞİNE

(İl Milli Eğitim Müdürlüğü )

İlgi: a) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 06.08.2014 tarih ve 67951427/360.04

/3245658 sayılı Mütalaası,

b) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 28.01.2015 tarih ve

67951427/360.04/966221 say ıh Mütalaası,

c) Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün 06.02.2015 tarih ve 43501582/774.01/1340517 sayılı yazısı,

d) Özel Öğretim Kurumlan Genel Müdürlüğünün 11.02.2015 tarih ve 15520822/20 /153350 sayılı Makam Onayı.

e) Özel Öğretim Kuramları Genel Müdürlüğünün 14.11.2014 tarih ve 35235946/900 /5346784sayılı Makam Onayı.

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile özel destek eğitimi programı uygulayan özel eğitim okullarında ilgi (a) Mütalaa ile belirtilen alanlarda öğretmen ihtiyacının özel eğitim alanı öğretmenlerince karşılanamaması durumunda; bu alanda, "Okul Öncesi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi veya Sınıf Öğretmenliği alanı öğretmeni olup Bakanlığımızca düzenlenecek 160 saat teorik ve 80 saat uygulama olmak üzere toplam 240 saat "uzman öğretici yetiştirme kurs programını" başarıyla tamamlayanlar özel eğitim alanı öğretmenleri tarafından uygulanan destek eğitim programlarında uzman öğretici olarak görevlendirilebilecektir.

Bu kapsamda Genel Müdürlüğümüze bağlı özel eğitim okulları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki eğitim personeli ihtiyacının karşılanması amacıyla, Ek-1 deki tabloda belirtilen yer ve tarihlerde başvuru şartlarını taşıyan adaylar için "Özel Öğretim Kurumlan Özel Eğitim Alanında Destek Eğitimi Verecek Uzman Öğretici Yetiştirme Kursu" düzenlenecektir.

Kurumlarca başvuru şartlarını taşıyanlardan öncelikle ilgi (e) Makam onayı ile çalışma onayları uzatılan eğitim personelinin söz konusu açılacak kurslara müracaatlarını yapılması, kuramların eğitim personeli planlamasına katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Söz konusu kurs başvurularında aşağıda belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda hareket edilecektir:

1- Bu kurslara; ilgi (b) Mütalaa'da belirtilen, Okul Öncesi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi veya Sınıf Öğretmenliği alanına kaynak gösterilen yükseköğrenim mezunları ile bu alanlarda öğretmenlik yapmış olanlardan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde görev yapan veya çalışmak üzere sözleşme imzalayanlar katılabileceklerdir.

2- Düzenlenen kurslar için eğitim, yol, konaklama ve diğer giderleri ile eğitim merkezindeki salon, yemek, barınma ve her türlü diğer giderleri, kamu kurumlan için belirlenen meblağı aşmamak kaydıyla, kursiyerlerin kendileri tarafından karşılanacaktır. Ayrıca İlgi (d) Makam Onayı gereği, eğitime katılım gideri olarak kursun başladığı ilk hafta içerisinde kursun düzenlendiği eğitim merkezinin vereceği hesaba 150,00 TL (Yüzelli Türk Lirası) yatırılacaktır.

3- Başvurular özel destek eğitim programı uygulayan özel öğretim kurumlan tarafından yapılacak olup, kurumlar bilgi girişleri için "MEBBİS Özel Öğretim Kurumlan Modülü" altında bulunan ve sadece özel öğretim kurumlannın kullanımına açık olan "Hizmetiçi Eğitim İşlemleri" ekranını kullanarak 1. 2. ve 3. Dönem başvurularında kursiyer gönderemeyen veya toplam 1 (bir) kursiyer gönderen kurumlar Ek-1 tabloda yer alan sayılı/numaralı hizmetiçi kurslarından birini seçerek sadece bir kursiyer başvurusu yapacaklardır. 27 Mayıs 2015 Saat 16:00'e kadar kontenjanların dolmaması halinde bütün kurumlar kursiyer başvurusunu yapabileceklerdir.

4- Kurumlar, kursiyer için ''Özel Öğretim Kurumlan Modülü" altında Hizmetiçi Eğitim İşlemlerinden başvuruyu onayladıktan sonra aynı sayfada yer alan raporlardan "Hizmetiçi Eğitim Başvuru Formu" raporunun çıktısını alarak, kursiyerin iş sözleşme formu, diploma, nüfus cüzdanı ve daha önce bu alanlarda Öğretmenlik yaptığına ilişkin varsa hizmet cetveli fotokopilerini onayladıktan soma, bu belgeleri bulundukları İl Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim edeceklerdir.

5- Bu belgeler il Milli Eğitim Müdürlüklerinin özel öğretim kurumlannın iş ve işlemlerinden sorumlu Şube Müdürü veya İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı başkanlığında, bir şube müdürü ve şeften veya memurdan oluşturulacak komisyon tarafından incelenerek başvuruları uygun görülenler ile uygun görülmeyenlerin listesi (uygun görülmeme nedenleri açıklamalar bölümünde belirtilerek.) Ek-2 deki tabloya göre yazılmak kaydıyla Resmi yazı ile DYS sistemi ile Ek-1 tabloda belirtilen tarihe kadar Bakanlığımıza gönderilecektir.

6- Başvuruları uygun görülen ve görülmeyen kursiyerlere milli eğitim müdürlüklerince ilgililere zamanında bilgi verilerek, yaşanabilecek olumsuzlukların önlenmesi için gerekli tedbir alınacaktır. Başvuru evrakları İl Milli Eğitim Müdürlüklerince muhafaza edilecektir.

7- Belgeleri eksik olan veya yukarıda belirtilen alanlara ait diploması bulunmayan kursiyerlerin evrakları işleme alınmayacak, (kursa başlamış olsalar bile) başvuruları iptal edilecektir. Şartları taşımadığı halde kursa katılmak için başvuru yapan kursiyerlerle ilgili iş ve işlemleri yürüten kurum müdürleri hakkında yasal işlem yapılacaktır.

8- Başvuruları uygun görülen kursiyerlerin listesi Genel Müdürlüğümüzün (ookgm.meb.gov.tr) internet sayfalarında duyurulacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Ömer Faruk YELKENCİ Bakan a.
Genel Müdür V.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.