MEB özel okullara 1.8 milyar TL'lik bütçe ayırdı

MEB özel okullara 1.8 milyar TL'lik bütçe ayırdı

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl dershanelerin özel okula dönüştürülmesi nedeniyle açılan kurslar ile özel okullar ve meslek eğitimi gören öğrencilere sağlanacak destekleri artırdı

 Lütfi ERDOĞAN

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), "özel okullarda okuyan öğrencilere destek" ve "ücretsiz devlet kursları" için rekor bütçe ayırdı. Bu kapsamda okullarda ve halk eğitim merkezlerinde açılan ücretsiz destekleme ve yetiştirme kursları için MEB, bu yıl 723 milyon 840 bin TL harcayacak. Bakanlık bu parayı, kurslarda görev alan 200 bin öğretmen ve kurs ihtiyaçları için de kullanacak. 22 bin eğitim kurumunda açılan kurslarda 4 milyon 300 bin öğrenci eğitim alıyor.

3 BİN 750 TL'YE VARAN DESTEK

Özel okullarda okuyan öğrencilere yönelik eğitim ve öğretim desteği için de MEB, 2016 yılında toplam 1 milyar 37 milyon TL ödeme yapacak. Bu yıl 230 bin öğrenci teşvik kapsamına alındı.




MEB tarafından okul öncesi öğrenciler için 2 bin 680 TL, ilkokul öğrencileri için 3 bin 220 TL, ortaokul ve lise öğrencileri için 3 bin 750 TL, temel lise öğrencileri için ise 3 bin 220 TL teşvik veriliyor. Bu kapsamda 20 bin okul öncesi, 50 bin ilkokul, 50 bin ortaokul öğrencisi, 110 bin de lise ve temel lise öğrencisi teşvik ödemelerinden yararlanıyor.

OSB'LERE 80 MİLYON LİRA

Organize sanayi bölgesinde (OSB) faaliyette bulunan mesleki teknik Anadolu liselerindeki öğrencilere yönelik destek ödemeleri de yapan bakanlık, bunun için 80 milyon TL harcayacak. MEB, sanayi bölgelerinde bulunan 34 resmi okulda eğitim alan 19 bin 179 öğrenci için destek veriyor.



haberturk

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.