MEB, Sahte Diplomayı Önlemek İçin Protokol İmzaladı

MEB, Sahte Diplomayı Önlemek İçin Protokol İmzaladı

MEB ve Türkiye Noterler Birliği arasında sahte diplomaların önüne geçilmesi amacıyla bir protokol imzalandı. İmzalanan protokolle açıköğretim kurumlarından alınan diplomaların doğruluğu, hataların ortadan kaldırılması ve diplomada sahteciliğin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Mili Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türkiye Noterler Birliği arasında açıköğretim kurumlarından alınan diplomaların doğruluğunun teyit edilmesi, diplomada sahteciliğin önlenmesi ve hataların en aza indirilmesinin önüne geçmek amacıyla protokol imzalandı. MEB Tevfik İleri Toplantı Salonu’nunda geçekleştirilen protokol imza töreninde imzalar MEB Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci ve Türkiye Noterler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Tutar tarafından atıldı. İki kurum arasındaki ortak çalışmanın ağustosta hayata geçmesi bekleniyor

“Güveni sağlamak için elimizden geleni yapacağız” İmzalanan protokolle ilgili bilgiler veren Türkiye Noterler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tutar, “Türkiye Noterler Birliği’nin 'Noterler Bilgi Sistemi' adı altında bilgi sistemi var. Sistemin merkezi Ankara’da. Hakkari’de bir işlem yaptığın takdirde o işlem Ankara merkezimizde elektronik arşivimize düşüyor. Bu noterliğin temel unsuru olan güveni sağlıyor. İşte bizim de Milli Eğitim Bakanlığı ile yapacağımız protokolun sebebi şu; çok fazla sahte evrak var. Diplomalar da buna dahil. Onay için noterliklerimize getiriliyor. Getirilirken de bakıyoruz aslından ayırt etmek mümkün değil. Tabii ki bazen o tasdikler yapılıyor ve aldatan kişi gidiyor resmi kurumlara başvuruyor. Bu şekilde devam edip gidiyor ki, yıllarca öğretmenlik yapan, doktorluk yapan olaylar var. İşte bunu önlemek adına sizinle de tüm diplomaları içine alacak şekilde çalışmalar yapıldı. YÖK’le de bütün üniversitelerin diplomalarının sorgulamasını gerçekleştireceğiz. Güveni sağlamak adına Noterler Birliği olarak elimizden geleni yapacağız” dedi.

“Umarım bu protokol bir başlangıç olur”

  MEB Müsteşar Yardımcısı Demirci ise, protokolün MEB için çok faydalı olacağını belirterek, “Bugünkü protokol bir ihtiyaç. Aslında sadece açıköğretim kurumlarıyla mukayyet değil, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütün kademesiyle alakalı. Umarım bu protokol bir başlangıç olur. Biz aslında kendi içimizde yaşıyoruz. Bu sorun bizim meşrutiyetimizi de zedeliyor. Şunu söyleyemiyorsunuz; sahte diplomayla öğretmenlik yapan bir kişi yıllar sonra tespit edildiğinde o suçludan çok Milli Eğitim Bakanlığı ilzam edilebiliyor. Halbuki Milli Eğitim Bakanlığı onun hiçbir tarafında yok. Bu yönüyle bu protokolün bizim için yararlı olacağını düşünüyoruz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.