MEB Sınıf Öğretmenliğinin sömürülmesine göz yumuyor

MEB Sınıf Öğretmenliğinin sömürülmesine göz yumuyor

Ücretli öğretmenliğin en ağır kanayan yarası Sınıf Öğretmenliği oldu. MEM'lerden gelen ücretli öğretmen listeleri ''Bu kadar da olur mu?'' sorusunu sormamıza gerekçe oldu.

  Milli Eğitim Bakanlığı her yıl norm açıklarını kapatmak için ücretli öğretmenlik sistemi ile okuldaki öğretmen ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Okullardaki öğretmen ihtiyacı Eğitim Fakültesi mezunu öğretmen bulunamayınca herhangi bir fakülte bitirmiş ve öğretmenlik ile ilgisi olmayanlar görevlendirilmektedir. Geçtiğimiz yıllarda da öğretmenlikle alakası olmayanlar öğretmen olarak görevlendirilmişti ve Milli Eğitim Bakanlığı eleştirilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı bu eleştirilere kulak asmamıştı. 

 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında da ücretli öğretmenlik skandalı devam ediyor. Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde ücretli Sınıf Öğretmenleri listesi adeta ''Bu kadar da olmaz'' dedirten cinsten. İlçede görevlendirilen 73 Sınıf Öğretmeninden sadece 2 tanesi Sınıf Öğretmenliği mezunu. Mebpersonel.com skandal listeye ulaştı.  O listeyi sizlerle paylaşıyoruz:

AĞRI/ELEŞKİRT SINIF ÖĞRETMENİ OLARAK GÖREVLENDİRİLEN ÖĞRETMEN(!) LİSTESİ




Bu yazı/haberin tüm hakları Mebpersonel.com'a aittir. İzinsiz herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz. İhlal edenlere yasal takip uygulanır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.