MEB, slogan arıyor

MEB, slogan arıyor

Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen "Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması Projesi" kapsamında "logo/slogan", "kısa film/video" ve "fotoğraf" kategorilerinde öğrenciler arasında düzenlenen ödüllü yarışmaya başvurular 8 Nisan'a kadar yapılabilecek

 Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yürütülen "Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması Projesi (KEP-2)" kapsamında "logo/slogan", "kısa film/video" ve "fotoğraf" kategorilerinde öğrenciler arasında düzenlenen ödüllü yarışmaya başvurular başladı.

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce yürütülen ve Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen KEP-2 kapsamında düzenlenen yarışmanın "logo/slogan" kategorisine katılacaklar, "okula devam" ana temasıyla başta kızlar olmak üzere tüm öğrencilerin 12'nci sınıfın sonuna kadar okula devam etmelerinin önemini anlatan bir slogan ve bunu temsil edecek bir logo hazırlayacaklar.

Yarışmanın "kısa film/video" kategorisine katılacaklar ise "çevremdeki rol modeller" ana temasıyla gençlere rol model olabilecek başarılı kadın ve erkeklerin hayatından bir kesit sunan 1-5 dakika arası kısa film çekecekler.

"Fotoğraf" kategorisine başvurular da "hayalimdeki meslek" ana temasıyla meslek sahibi olmayı özendirecek ve hayali kurulan mesleği anlatan bir fotoğrafla yapılabilecek. Fotoshop benzeri tekniklerin kullanılabileceği başvuru fotoğrafının orijinali, yüksek çözünürlüklü olacak.

Yarışmada her kategoride ilk 3 dereceye giren öğrenciler, tablet bilgisayar, her kategorinin 15 ildeki il birincileri rehber öğretmenler eşliğinde 5 gün İstanbul gezisiyle ödüllendirilecek.

- 43 ilden başvuru alınacak

MEB'in yarışmasına, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Ağrı, Ardahan, Iğdır, Kars, Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli, Bitlis, Hakkari, Muş, Van, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Kayseri, Sivas, Yozgat, Çankırı, Kastamonu, Sinop, Amasya, Çorum, Samsun, Tokat, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Trabzon olmak üzere 43 ildeki 8, 9, 10, 11 ve 12'nci sınıf öğrencileri katılabilecek. Öğrenciler, yarışmaya seçecekleri bir kategoride kendilerine rehberlik edecek öğretmenleriyle başvuru yapabilecek.

8 Nisan'a kadar başvuruların alınacağı yarışmayla ilgili detaylı bilgiye, http://kizlarinegitimi.meb.gov.tr/yarisma internet adresinden ulaşılabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.