MEB TEOG’la İlgili Bu Sorulara Hemen Cevap Vermelidir!

MEB TEOG’la İlgili Bu Sorulara Hemen Cevap Vermelidir!

MEB TEOG’la İlgili Bu Çok Önemli Sorulara Hemen Cevap Vermelidir!

 Sınav sonuçlarının bir kaos yaratacağı hep tartışıldı. Bu yüzden erken açıklanması gerekiyordu.

Olası bir hata gerçekleşirse, düzeltilmesi için zamana ihtiyaç vardı.
Ama son dakikaya kadar beklendi.
Ve işte çok önemli bir soru.
MEB bu konuda hemen açıklama yapmalıdır.
Çünkü binde birlik puanların bile çok önemli olduğu bu sınavlarda her puan çok önemli bir kayıptır!..
***
''Sınav tekrar Edilmeli!''
 
Bu sınavın puanları hesaplanırken iptal edilen sorulardan sonra 19 soru 100 puan olarak hesaplanmış ve 1 yanlışı olan 94.736 puan almıştır. Fakat daha sonra yapılan mazeret sınavında 20 soru 100 puan olarak hesaplanmış ve 1 yanlışı olan aday 95 puan almıştır. Farklı olası hesaplama yöntemleri kullanılsa da eşitlik sağlanamamaktadır.
1-Hatalı soruyu her aday doğru yaptı kabul edilse, mazeret sınavına giren adaylara haksızlık olur.
2-Hatalı soru iptal diğer 19 soru 5 puan üzerinden hesaplanır ise tam puan 95 te kalır, mazeret sınavına giren aday hatalı soru olmadığı için 100 puan alabilmekte.
3-Hatalı soru çıkarılıp 19 soru 100 puan üzerinden hesaplanır ise,1 soru değeri 5.263 puan olup mazeret sınavında 1 soru 5 puan.
        Sonuç olarak hangi hesaplama yöntemi kullanılırsa kullanılsın haksız bir sonuç ortaya çıkacak olup, mazeret sınavı ile normal sınav arasında eşitlik sağlamak mümkün olamamaktadır. Her iki sınav da iptal edilmeli,1. Dönem karne notları 1.ve3. Yazılılar ile değerlendirilmelidir. Nisan ayında tek bir sınav yapılmalıdır. Gereğini rica ederim.''

***

" Sayın Abbas Güçlü,
TEOG sınav sonuçları açıklandı. 
Fen sınavında kızımın 20 soru üzerinden 19 doğrusu  vardı 95 puan alması gerekiyorken  soru iptali olduğu için 19 sorunun 100 puan kabul edilmesi nedeniyle 94,7368 puan almış.
Merak ettiğim konu mazeret sınavına girenlere Fenden 19 soru mu soruldu? 20 soru soruldu ise 19 yapan 95 puan aldıysa bu büyük bir haksızlık ve beceriksizliktir değil midir????
Konuyu biligilerinize sunarım.
saygılarımla."

"Katsayılar Değişmez mi?''
 
Bugün ilan edilen TEOG sonuçlarında puanlamada yapılan bir haksızlığa değinmek istiyorum.
MEB tarafından iptal edilen Matematik ve Fen soruları (Matematik 2 soru, Fen 1 soru)  sonrasında bu dersler Matematik için 18 Fen için 19 soru üzerinden değerlendirilmiş. Buraya kadar durum normal. Ancak iptal edilen sorular herkeste doğru kabul edilmediğinden bu durumda Matematik ve Fen dersleri için katsayı Türkçe den daha fazla oluyor. Bu durumda 120 soruda 1 Türkçe yanlışı olan 1 Fen ya da 1 Matematik yanlışı yapana göre sıralamada daha az puanı kesileceğinden daha avantajlı duruma geliyor. Bu bir haksızlıktır. Bu üç dersin de katsayısı 5 olarak ilan edilmişken MEB in yaptığı hata neden bazı öğrencilere avantaj olarak yansıtılsın? Bazılarının da gereğinden fazla sıralamada gerilere düşmesine neden olsun. Yeni durumda Türkçe katsayısı 5 oldu, Matematik katsayısı 5.55 ve Fen için 5.26 durumu ortaya çıktı. Bu durum her bir yanlış ya da doğru için eksilecek ya da eklenecek puanlar açısından adaletsizlik doğuracaktır. Yapılması gereken katsayıları değiştirmeden iptal edilen sorularda herkesin doğru cevap verdiğini kabul etmek olurdu. Bu durumda bu derslerin tümü için önceden belirlenen katsayı da değişmemiş olurdu. Mevcut durumda Fen ve matematikten hiç yanlış yapmayanlar sıralamada çok daha avantajlı duruma geldiler.
Bu durumu değerlendirmenizi dilerim."


Abbas GÜÇLÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.