MEB Toplu Sözleşme Yapıyor

MEB Toplu Sözleşme Yapıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile yapacakları sözleşmeyle işçilerin mevcut haklarının korunacağını, ücretlerinin daha da iyileştirileceğini, kazanılmış haklarının ellerinden alınmayacağını söyledi.

Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile yapacakları sözleşmeyle işçilerin mevcut haklarının korunacağını, ücretlerinin daha da iyileştirileceğini, kazanılmış haklarının ellerinden alınmayacağını söyledi.

Alemdar, düzenlediği basın toplantısında, ''Torba Yasası'' ile belediyelerden yaklaşık 17 bin işçinin Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildiğini hatırlatarak, MEB'e bağlı işçiler için 2 yıldır sürdürülen çalışmaların sonuna geldiklerini bildirdi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, MEB ile bağlı iş yerlerinde toplu sözleşme yapmak için yetki tespitini Koop-İş'e verdiğini savunan Alemdar, yetki tespitinin 81 il Milli Eğitim müdürlüklerini ve Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ve 17 nolu iş kolunda faaliyet gösteren tüm iş yerlerini kapsadığını ifade etti.
Tez-Koop-İş Sendikası'nın Koop-İş Sendikası'na verilen yetki tespitine itiraz ettiğini dile getiren Alemdar, ''Ankara 1. İş Mahkemesi 7 Aralık 2012 tarihinde Tez-Koop-İş Sendikası'nın itirazını reddetti. Böylelikle toplu iş sözleşmesi görüşmeleri için en son engel de ortadan kalkmış oldu. Mahkeme kararının sendikamıza tebliğinden itibaren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvurarak toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlayacağız'' ifadelerini kullandı.
Alemdar, yargının çalışma hayatında devrim niteliğinde karar aldığını ileri sürerek, hem bakanlığa bağlı 17 bin işçi için hem de Koop-İş Sendikası için çok büyük bir kolaylık sağlandığını savundu.
''Tek iş yerinde tek seferde yapılacak en büyük sözleşme''
Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Alemdar, şu anda Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki 17 bin işçinin ayrı ayrı sözleşmeleri bulunduğunu ifade ederek, sendika olarak 17 bin işçi için tek sözleşme yapacaklarının altını çizdi.
Her platformda Türkiye'nin ilk 5 sendikası arasına girmek için çalıştıklarını dile getiren Alemdar, şunları kaydetti:
''Halen Emniyet Genel Müdürlüğü ile sendikamız arasında akdedilen 3 yıl yürürlük süreli 1. toplu iş sözleşmesi yürürlüktedir. Emniyet Genel Müdürlüğü'nde ilk toplu sözleşme olmasına rağmen üyelerimizin ücret ve sosyal hakları önemli ölçüde iyileştirilmiştir. Buna paralel olarak Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki işçiler için de aynı çalışmaları gerçekleştireceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı ile yapacağımız sözleşmeyle işçilerin mevcut haklarını ve maaşlarını koruyarak, ücretlerini daha da iyileştirerek kazanılmış haklarını ellerinden almayacağız. Bu sözleşme son yıllarda tek iş yerinde tek seferde yapılacak en büyük sözleşmedir. Koop-İş Sendikası olarak 18 bin üyemiz mevcut. Bu sayı Milli Eğitim Bakanlığı'nda 17 bin işçiyle yapılacak sözleşme sayesinde toplam 35 bin üyemiz daha olacak. Bu rakamla Türkiye'nin ilk 5. ya da 6. sırasına geldik.''
Haber7


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.