MEB uzmanlarına şehir ve kültür eğitimi

MEB uzmanlarına şehir ve kültür eğitimi

Milli eğitim uzmanı ile uzman yardımcılarının kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla, şehir ve kültür eğitimi kapsamında; aralarında İskender Pala, İlber Ortaylı, Erhan Afyoncu ve Teoman Duralı gibi isimlerin ders vereceği "Bir Kültürel Kazanım Olarak İstanbul" konulu eğitim programı düzenleniyor.

 25-30 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenecek programda, İstanbul özelinde şehir kültürü, kültürel varlıklarımız ve medeniyetimize ait değerlerin tanıtımı yapılacak. Programa kursiyer olarak 16 milli eğitim uzmanı ve 172 milli eğitim uzman yardımcısı olmak üzere toplam 188 kişi katılıyor.

Eğitim programında ders vermek üzere; İskender Pala, İlber Ortaylı, Ahmet Haluk Dursun, Mustafa Kaçalin, Erhan Afyoncu, Teoman Duralı, Uğur Derman, Çiçek Derman, Yalçın Çetinkaya, Mustafa Ruhi Şirin ve Mehmet Şevket Eygi katılacak.

Faaliyette öğretim görevlisi olarak ayrıca; MEB Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili ile Muammer Yıldız; Rehberlik ve Denetim Başkanı Atıf Ala, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Emine Azdiken katılacak.

Eğitim programının konuları arasında; Kültürel Bir Kazanım Olarak İstanbul, Toplulukta Konuşmanın Püf Noktaları, Kültür, Edebiyat ve Yönetim, Dil-Tarih-Coğrafya ve Ufuk, Stratejik Bir Boyut Olarak Tarih Bilgisi Kazanma, Musikisi Kültürü ve İnsan Gelişimi, Estetik ve Adab-ı Muaşeret Açısından İstanbul Kazanımı, Gelenekli Sanatlar ve İstanbul'un Önemli Şahsiyetlerinden Hayat Dersleri, Bir Medeniyet İnşa Etme Aracı Olarak Dil gibi konular yer alıyor.

Ayrıca faaliyet kapsamında Topkapı Sarayı, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Türk İslam Eserleri Müzesi, Sultan Ahmet Camii, Eyüp Sultan Camii ve çevresine, Panorama 1453 Müzesi ve Dolmabahçe Sarayına inceleme gezileri yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.