MEB yanlış hesapladı, tümü sınıfta kaldı!

MEB yanlış hesapladı, tümü sınıfta kaldı!

Milli Eğitim Bakanlığı, o öğrencilerin notlarını yanlış hesapladı!

 Selvi ÇELİK / EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) başta cam kemik, kas, lösemi gibi hastalıklarla boğuştukları için okula devam edemeyen bu nedenle de derslerini evlerinde ya da hastanelerde alan çocukların notlarını yanlış hesaplayarak, tümünü sınıfta bıraktı. Hastalıkları yüzünden okula devam edemeyen tüm bu çocuklar "sınıf tekrarı" yapacak olarak e-okul sistemine işlendi. Evde ya da hastanede eğitim gören çocukların sayıları tam olarak bilinmiyor ama 2012-2013 verilerine göre yaklaşık 4 bin çocuk olduğu tahmin ediliyor.

Zorunlu okul çağında olan yani ilk, orta ve lise öğrenimi görmek zorunda olan ancak hastalıkları yüzünden okullara devam edemeyen öğrencilerin notlarıyla ilgili MEB'in yaptığı hatayla bu öğrencilerin tümü sınıfta kalmış göründü.

Bu yanlış hesaplamaya ise öğrencilerin evde ve hastanede oldukları için sorumlu olmadıkları dersler yol açtı. Oysa MEB Evde ve Hastanede Eğitim Hizmetleri Yönergesi'ne göre evde eğitim alan öğrenciler için ihtiyaçları doğrultusunda Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) uygulanıyor. Yani her öğrencinin durumu ve özelliğine göre eğitimin yöntem ve tekniklerinde öğretmen tarafından gerekli değişiklikler yapılıyor. Ayrıca müzik, görsel sanatlar, teknoloji tasarım ve beden eğitimi gibi uygulama gerektiren dersler öğrencinin sağlık durumu göz önüne alınarak yapılmıyor. İşte bakanlık bu uygulamayı dikkate almayarak, öğrencileri derslerden sorumluymuş gibi kabul etti ve 0 verdi.

UYARI DÜZELTTİ

Ailelerin uyarısıyla hata anlaşıldı. Özel Eğitim ve Rehbelik Hizmetleri Genel Müdürü Yurdagül Aydoğan imzasıyla valiliklere gönderilen talimatta sınıf tekrarı yapmalarına karar verilen öğrencilerin e-okul'daki bilgilerinin "Evde eğitim alıyor" diye düzeltilmesi istendi.

MEB yanlış hesapladı, tümü sınıfta kaldı!



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.