MEB Yeni Eğitim Öğretim Takvimini Bugün Açıklayacak

MEB Yeni Eğitim Öğretim Takvimini Bugün Açıklayacak

Milli Eğitim bakanı Ziya SELÇUK Yeni Eğitim Öğretim Takvimini Bugün Açıklayacak.

Yarın yeni eğitim yılı takvimi açıklanacak ve eskisi değişecek. Fakat bu kez alıştığımız bir takvim olamayacak. Dönem içinde sömestr tatilinden başka tatiller de olacak. Ayrıca yaz tatilinin süresinin de kısalacağı belirtiliyor. Batıda olan sisteme benzetilen bu yeni takvim hakkında şimdiden ulaşılan bilgiler mevcut.

Yeni eğitim yılı takvimi açıklanacak ve eskisi değişecek. Fakat bu kez alıştığımız bir takvim olamayacak. Dönem içinde sömestr tatilinden başka tatiller de olacak. Ayrıca yaz tatilinin süresinin de kısalacağı belirtiliyor. Batıda olan sisteme benzetilen bu yeni takvim hakkında şimdiden ulaşılan bilgiler mevcut.


Okul tatillerinin yeniden düzenleneceği belirtiliyor.


Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim öğretim çalışma takvimine son halini verdi. Üstünde çalışılan bu yeni sisteme göre ara tatil sayısının arttırılacağı gündemde. Şimdiki mevcut sistemde eğitim öğretim yılı 90 günlük 2 dönemden oluşmakta. 2 dönemin arasında da2 haftalık sömestr tatili yer alıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından buna iki kısa tatil daha eklenmesi planlanmakta.


Yapılacak bu tatillerin 40 45 günde bir olması bekleniliyor. Yani kasım ve nisan aylarına denk gelmesi ve  bir hafta olması bekleniliyor.

180 iş günü olan eğitim süresinin yeni çalışma sisteminde de korunması amaçlanıyor. Yani budurumda iki tatil daha olacağı için yaz tatili süresinin de en az iki hafta daha kısalacağı gündemde.

Bölgelere göre de farklı ve ayrı eğitim takvim modeli de oluşturulabilir.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da tatil sürelerinin bölgesel ihtiyaçlar çerçevesinde düzenlenebileceğini söylemişti.

Selçuk, "Sadece bir tane yarı yıl olması gerekmez. Bölgenin ihtiyaçlarına göre üç sömestr ve bir okul olabilir" açıklamasını yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.