MEB Yurt Dışında Görevlendirilecek Okutman ve Öğretmenlerin Mesleki Yeterlilik Sınavı, Giriş Yeri Bilgisi

MEB Yurt Dışında Görevlendirilecek Okutman ve Öğretmenlerin Mesleki Yeterlilik Sınavı, Giriş Yeri Bilgisi

Yurt dışında görevlendirilecek 594 öğretmen için Mesleki Yeterlilik Sınavı 17 Şubat 2019 tarihinde Ankara'da yapılacak olup sınav 100 sorudan oluşacak ve 120 dakika sürecektir.

Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenleri Seçme Sınavı Başvuru Kılavuzu'na göre Mesleki Yeterlilik Sınavı sonuçları Milli Eğitim Bakanlığının http://www.meb.gov.trinternet adresinden öğrenibilecek. Sonuçlar 1 Mart 2019 tarihinde açıklanacak.

GİRİŞ BELGELERİ

Temsil Yeteneği Sınavına Girmeye Hak Kazanan Adayların Gerekli Evrakları Okul/Kurum Müdürlüğüne Teslim Etmesi 4-8 Mart 2019 tarihleri arasındadır.

Temsil Yeteneği Sınavına Girmeye Hak Kazanan Adayların Evraklarının İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne Teslim Edilmesi 8-12 Mart 2019 tarihleri arasındadır.

Temsil Yeteneği Sınavına Girmeye Hak Kazanan Adayların Evraklarının İl Millî Eğitim Müdürlüğüne Teslim Edilmesi 12-14 Mart 2019 tarihleri arasındadır.

Temsil Yeteneği Sınavına Girmeye Hak Kazanan Adayların Evraklarının Millî Eğitim Bakanlığına Gönderilmesi 14-18 Mart 2019 tarihleri arasındadır.

Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, doğru cevaplar dikkate alınarak 60 ve üzerinde puan alan adaylar başarılı sayılacaktır. Başarı puanı hesaplamasında [Puan=(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Gerekli görülmesi durumunda adayların sıralamasında herhangi bir değişikliğe yol açmayacak şekilde farklı bir puan hesaplama yönteminin kullanılmasına karar vermeye Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonu yetkilidir.


Mesleki Yeterlilik Sınavından en az 60 ve daha yüksek puan alan adaylar içerisinden en yüksek puan alan adaydan başlanarak puan üstünlüğüne göre her ülke grubu ve alanlar için ayrı ayrı başarı sıralaması yapılarak bu kılavuz sonundaki tablolarda belirtilen sayıda öğretmen, Temsil Yeteneği Sınavına alınacaktır. Mesleki Yeterlilik Sınavı sonucuna göre yapılacak başarı sıralama listesinde en son sırada yer alan aday ile eşit puana sahip adaylar, o alan için belirtilen kontenjan sayısını aşsa dahi Temsil Yeteneği Sınavına alınacaktır.


Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu Kararı ile belirlenmesi durumunda, bu soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/ soruların doğru seçenekleri dikkate alınıp değerlendirmeye bu soru/ sorular dâhil edilecektir.


Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu Kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden hesaplanması suretiyle puanlama yapılacaktır.


Sınav sonuçlarıyla ilgili adaylara Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından herhangi bir tebligat yapılmayacak, internet duyurusu geçerli sayılacaktır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.